Helyi közélet

2013.05.29. 18:00

Júliustól lesz csak olcsóbb a szemét

Miskolc - A szemétszállító július 1-től számlázza az olcsóbb, a rezsicsökkentésről szóló törvényben meghatározott díjat.

Miskolc - A szemétszállító július 1-től számlázza az olcsóbb, a rezsicsökkentésről szóló törvényben meghatározott díjat.A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló törvény módosította a hulladékgazdálkodási törvényt. Ennek értelmében a szemétszállítási díjak változnak, csökkenek. Az olcsóbb díjat csak – a törvényben meghatározott módon – július 1-től érvényesíti a szolgáltató.

Az árat a következőképpen számolták ki: a tavaly áprilisi díjat megemelték – az infláció miatt – 4,2 százalékkal és ezt csökkentették 10 százalékkal. Ezekről Kiss Péter, a cég igazgatója és Molnár Attila ügyvezető beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Portálunk megkérdezte, hogy mekkora volt a tavaly áprilisi összeg és mennyit kell majd fizetni a harmadik negyedévben. A válasz az volt, pontos árakat, részleteket a jövő héten tudnak mondani.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az AVE Miskolc Kft. és a Miskolc város gesztorságával létrejött Miskolci Regionális Konzorcium 36 települése között 2012. december 31.-én köttetett szerződés, 10 évre. Az ebben rögzített díjakat a rezsidíjcsökkentésről szóló törvény alapján a magánházak, társasházak és lakásszövetkezetek, valamint költségvetési intézmények felé csak az első és második negyedévben elvégzett szolgáltatás után számlázhatja ki az AVE.

Érkezik a számla

Ez azt jelenti, hogy a rezsicsökkentésről szóló törvényben meghatározott díjat csak a július 1-e után elvégzett szolgáltatás után számlázza majd a szolgáltató, azaz ez csak az azutáni számlákon érvényesül. A számlákon fel lesz tüntetve a díjkülönbözet is.

Az AVE azt is elmondta: az idáig alkalmazott gyakorlat szerint az elvégzett szolgáltatás ellenértékét a magánházak tulajdonosainak először szeptember 30-án, a lakásszövetkezeteknek, társasházaknak, költségvetési szerveknek először július 31-én számlázzák ki.

A társasházak, lakásszövetkezetek esetében az ingatlantulajdonosok a közös költség csökkenésén keresztül fogják érzékelni a rezsidíj csökkenését.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában