Friss hírek

2008.12.02. 14:48

Sokkolóval rabolta ki egy moszkvai néni a kötögető-tanfolyamot

<p>Moszkvában egy 73 éves asszony egy sokkolóval követelte vissza lánya tandíját, aki nem volt megelégedve a kötögető-tanfolyam foglalkozásaival. Az előre befizetett összeggel együtt több mint negyedmillió forintnak megfelelő 34 ezer rubelt zsákmányolt - írja kedden a Komszomolszkaja Pravda című lap weboldalán.</p>

Egy 35 éves moszkvai fiatalasszony egy hónapja döntött úgy, hogy megtanul kötni. A cél érdekében befizetett egy tanfolyamra, amelynek tandíja 10 ezer rubel (csaknem 74 ezer forint) volt. Egy idő után azonban úgy érezte, hogy az oktatás színvonala nem felel meg az általa elvártaknak, ezért jelezte kilépését, és egyben visszakövetelte a már befizetett pénzt.

Követelésével 73 éves édesanyja kíséretében toppant be a tanfolyam igazgatói irodájába, ahol akkor csak a titkárnő tartózkodott. Utóbbi közölte, hogy egyedül nem intézkedhet, írjanak egy kérvényt, amit a főnökei majd elbírálnak.

A két felháborodott hölgy viszont azonnal vissza akarta kapni a tandíjat, és ezt a 73 éves asszony egy elektromos sokkolóval támasztotta alá, amit a titkárnő nyakához szorított, és megnyomta a gombot. A harcias amazonok ezt követően magukhoz vették a titkárnő retiküljét, és elégedetten távoztak. Mint kiderült, az elrabolt kézitáskában 34 ezer rubel, azaz a visszakövetelt tandíjnak csaknem az ötszöröse lapult.

Miután magához tért, a sértett értesítette a rendőrséget, melynek munkatársai a támadókat rövid időn belül elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!