Helyi közélet

2015.06.25. 13:44

Licit a Kemény-féle pólós sportrelikviáért

Miskolc - Jótékonysági célra ajánlotta fel dr. Kemény Dénes kézlenyomatának negatívját.

Miskolc - Jótékonysági célra ajánlotta fel dr. Kemény Dénes kézlenyomatának negatívját.

A magyar vízilabdasport egyik legendás alakja, dr. Kemény Dénes jótékonysági árverésre ajánlotta a róla elnevezett miskolci uszoda építése során készített tenyérlenyomatát, amelynek felhasználásával az a gipszminta készült, ami a létesítmény avatása óta annak falán található.

A miskolci városi sportuszoda 2009. október 5-től dr. Kemény Dénesnek, a háromszoros olimpiai bajnok magyar férfi válogatott szövetségi kapitányának a nevét viseli. A Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnökének – a névadó ünnepségen felavatott dicsőségfal kapcsán – megörökítették a tenyérlenyomatát, melyet az érintett a napokban felajánlott egy jótékonysági árverésre, azok után, hogy az ereklyét őrző létesítmény vezetője azt neki ajándékozta.

Az uszodát üzemeltető Miskolci Sportcentrum Kft. és az újdonsült OB/I-es tagsággal büszkélkedő PannErgy-Miskolci VLC által közösen meghirdetett licitálás 10.000 forintos, jelképes kikiáltási árról indul. Azok az ereklyevadászok, sportbarátok, üzletemberek, magánszemélyek, akik „csatába szállnak” az aláírással ellátott kézlenyomatért, 2015. július 12-ig az [email protected] e-mail címen, vagy a 70-933-2593-as telefonszámon tehetik meg ajánlataikat, melyeket folyamatosan rögzítenek.

A legkedvezőbb ajánlat birtokosa 2015. július 14-én, a miskolctapolcai strandon megrendezendő, Magyarország – Ausztrália barátságos, férfi vízilabda-mérkőzés alkalmával dr. Kemény Dénestől veheti át az ereklyét. A nyertes licitből befolyt összeget a felajánló ezen az eseményen adja át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek-egészségügyi Központ (GYEK) képviselőjének.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában