DVTK Jegesmedvék - Az okoskodók és a nemzetközi kupaesélyek

Miskolc - A hokisport helyi első számú vezetője továbbjutást vár „fiaitól” a Kontinentális Kupában.

Miskolc - A hokisport helyi első számú vezetője továbbjutást vár „fiaitól” a Kontinentális Kupában.

Zajlik az élet a jégkorongsportban: a Mol Liga alapszakaszának egyharmadát már maguk mögött hagyták a csapatok, miközben kijelölték a válogatott bő keretét, a DVTK Jegesmedvék együttese pedig a hét végén Lengyelországban szerepel. Ezekről kérdeztük Egri Istvánt, a DVTK Jegesmedvék csapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselőjét, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnökét.

Sokan okoskodnak

– Elég régóta vagyok a jégkorongban, ezért igencsak megmosolyogtam azokat az okoskodó embereket, akik már a ligarajt előtt „leosztották” a lapokat – közölte a sportág miskolci első embere. – Még senki nem lépett jégre, de a fővárosi sztárszakemberek már eldöntötték, hogy melyik gárda fog győzni. Az „okostojások” hamar kijelentették, hogy a ligában a MAC Budapest lesz a végső befutó, s arra alapozták véleményüket, hogy a fővárosiaknak zseniális edzőjük van, keretük pedig egyszerűen mindent visz. A tippmixelőkkel szemben jómagam óvatosan fogalmazok és a tényekre szorítkozom: tizenhárom forduló, az alapszakasz egyharmada telt el, s a látottak és az eredmények alapján abban egészen biztos vagyok, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest is bekerül majd a legjobb négy közé. Az viszont még bizonytalan, hogy melyik csapaté lesz a végső diadal, ezt még az égiek sem tudják. A rájátszásban lesz első, második és harmadik kör, akár az első is kikaphat a nyolcadiktól, az eldöntőben és a döntőben pedig bárki nyerhet. Nem vagyok tenyérjós, felelőtlen szavakra pedig nem ragadtatom magam, ezért nyomatékosan csak azt szögezhetem le, hogy a DVTK és a MAC erősebb a többi együttestől.

Egri István ezután arról beszélt, hogy a 13 összecsapásukból tizenegyet megnyertek, vagyis egy rossz szava sem lehet saját csapatára.

– Tavaly vagy tavalyelőtt sem kezdtünk jobban – emlékezett az előző idényekre a klubelnök. – A ligabajnokság lüktet, minden mérkőzésre az ellenfél tiszteletének jegyében kell kivonulni. A jól értesültek által csak lesajnált belgrádiak is nyertek már találkozót, a szerb fővárosban igenis ki lehet kapni. Déli szomszédaink pedig még jobbak lesznek, ha felpörögnek, ha megszokják a ligát. Amely hajtós és színvonalas meccseket hoz, mindenki belead apait és anyait, a klubok kiváló légiósokat vonultatnak fel, ebből pedig csak jó sülhet ki. Élvezettel nézem a mérkőzéseket, hiszen most az összes társaságot maximális munkára kényszerítette az élet, mert bárki okozhat meglepetést.

Kemény szavak

Egri Istvánnak szóba hoztuk a szövetségi kapitány Rich Chernomaz által jegyzett válogatott keretet is. A harminchatos listán – általános meglepetésre – mindössze két miskolci játékos szerepel, és a klubvezetőnek erről lesújtó véleménye van:

– A keretet csak nagyon csúnya szavakkal kommentálhatom – emelte a hangját a sportvezető. – Az tény, hogy a keret kijelölésének felelősségét a mindenkori kapitány viseli, az ő elképzelései szerint válogatnak, ettől még fel vagyok háborodva. Olyan döntést ugyanis senki nem hozhat, amely ellentétes a magyar jégkorong érdekével. A kapitány és segítői most összekavarták az értékeket, megosztották a hokitársadalmat. A magyar jégkorong fejlődik – ennek jegyében külföldről válogatottak sora jött vissza –, mindenki nagyon sokat tesz ezért a műfajért, és most azokat csapták arcul, akik a munka dandárját végzik. A MAC-ból tizenkét, a DVTK-ból viszont csak két játékos élvezi a bizalmat: ezt akkor fogadnám el, ha a fővárosi gárda – már bocsánat – hülyére verné a mezőnyt és főleg minket. Egyelőre azonban mi vagyunk a kétszeres liganyertesek, most is vezetjük a táblázatot, ennek jegyében a keret kijelölése nem más, mint arrogancia a válogatott stáb részéről. A kapitánynak meg kell védenie, mi több, magyaráznia az álláspontját, de a kapitány nincs itt, élőben egyetlen meccset sem látott, a ligában szereplő csapatok vezetőedzőivel és elöljáróival nem kommunikál. Saját mesterünk, Douglas Bradley kilenc játékosunkat javasolta a legjobbak közé, erre meghívtak kettőt, ezzel minket – akik keményen dolgozunk az egyetemes magyar jégkorongért és munkánkat eredményesen végezzük – egyszerűen semmibe vettek.

A pillanatnyi forma

Egri István is elutazott a Lengyelországban esedékes Kontinentális Kupa csoportmérkőzéseire és így látta az esélyeket:

– Én azt kérem és várom el a mieinktől, hogy rakják ki a „belüket” a pályára, s ha ennek megvalósulása esetén sem tudunk továbbjutni, akkor ebbe bele­nyugszunk. A pillanatnyi forma, a jobb helyzetkihasználás, valamint az emberelőnyös és -hátrányos helyzetekben produkált játék dönthet. A lengyelek mellett a hazai pálya szól, míg minket hátráltat a sok sérülés, de ettől függetlenül esélyesek vagyunk az első helyre. Egészséges önbizalommal vártuk a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!