Magyarország

2013.02.07. 17:56

Fidesz: az MSZP-nek lett volna lehetősége a családok terheinek csökkentésére

Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint MSZP-nek lett volna lehetősége, hogy csökkentse a családok terheit, de más politikát választott: kormányzása alatt a villany árát a kétszeresére, a gázét pedig háromszorosára emelte.

Budapest, 2013. február 7., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint MSZP-nek lett volna lehetősége, hogy csökkentse a családok terheit, de más politikát választott: kormányzása alatt a villany árát a kétszeresére, a gázét pedig háromszorosára emelte.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kiemelte: a baloldal most inkább eltörölné a bankadót, és a lakosságnál ismét megszorításokat vezetne be. Ezért Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének azt javasolják, hogy a "képmutató nyilatkozatok" helyett kösse össze a kellemest a hasznossal: ha már a szocialisták vették a bátorságot, hogy vidéki településeken ülésezzenek, itt az alkalom, hogy bocsánatot is kérjenek ezektől a településektől. Azért, mert eladósították és veszélybe sodorták őket, iskoláikat bezárták, pedagógusaikat utcára tették, az ott élőktől a reményt elvették, és csaknem csődbe vitték a magyar falvakat, városokat - írták.

Kitértek arra, hogy több száz magyar településhez hasonlóan azokat a baranyai településeket is, amelyeken az MSZP most "roadshow-zik és nagyokat mond", a jelenlegi kormánynak kellett megmentenie a bedőléstől, és átvállalnia az adósságukat.

Mint írták, a magyar emberekkel együtt várják, hogy az MSZP az ország helyzetének értékelése közben végre őszintén vallja be a szocialista kormányzás okozta károkat. Mesterházy Attila ismerje be, hogy tönkretették a gazdaságot, az oktatást, devizahitelekbe hajszolták az embereket és a vállalkozásokat, büntették a munkavállalást és a gyermekvállalást, megszorításaikkal felszámolták a létbiztonságot - sorolták. Ezzel a politikával ellentétben a Fidesz háromnapos frakcióülésén a magyar családok terheinek csökkentéséről tárgyalt: további rezsicsökkentés és a családi adókedvezmény kiterjesztése mellett döntött - hangsúlyozták.

Az MSZP és a párt parlamenti frakciója támogatja a Fidesz-KDNP rezsicsökkentésre vonatkozó intézkedéseit, de hosszabb távra egy az árszabályozásnál fenntarthatóbb programot javasol a lakosság terheinek könnyítésére - mondta Mesterházy Attila csütörtökön Pécsett.

Az MSZP elnöke a szocialista országgyűlési frakció kétnapos kihelyezett ülése utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a párt a mostani válsághelyzetben minden, a megélhetés költségeit csökkentő döntést támogat, ugyanakkor olyan javaslatok kidolgozásába kezdett, amelyek figyelembe veszik a rászorultságot, továbbá a gazdasági, a foglalkoztatási, a környezetvédelmi szempontokat is.

- MTI -

Címkék#MSZP#Fidesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!