Friss hírek

2009.01.09. 11:15

CSEPELI KETTŐS GYILKOSSÁG - Hétfőn dönthetnek Deme Gábor kizárásáról

<p>A párt kerületi taggyűlése hétfőn dönt arról, hogy kizárja-e az MSZP-ből Deme Gábort, a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottját. Deme a szocialista párt tagja, illetve a csepeli önkormányzat pénzügyi bizottságának külső szakértője. A posztról csak akkor lehet eltávolítani, ha maga mond le - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Mihály Csepel polgármestere. A Deme Gábor korábbi kizárásáról szóló sajtóértesülések tehát tévesek - tette hozzá a politikus.</p>

Mint ismert, Deme Gábor a szerdai, csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja. A férfit az igazgató elküldte a munkahelyéről szerdán, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolából, ahol gazdasági igazgató-helyettes volt. Aznap a biztonsági őri feladatokat is ellátó gondnokot is elbocsájtották. Az igazgató gyanúja szerint 3-4 millió forintot tüntetett el a két férfi. A gazdasági igazgató-helyettes emiatt szerda estére megbeszélt egy találkozót Takács Józseffel, aki az alapítványi iskola, és a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt. A férfi elhívta az egyik tanár kollégáját is a megbeszélésre. A gazdasági igazgató-helyettes sem érkezett egyedül: a szintén elbocsájtott, egyébként büntetett előéletű biztonsági őrrel - gondnokkal - érkezett.

A négy férfi csaknem félórát beszélgetett, majd a gyanú szerint a biztonsági őr lelőtte az igazgatót, majd a vele lévő tanárt is, végül belelőtt saját tenyerébe, hogy alibit igazoljon. A rendőröknek azt mondta, hogy egy álarcos támadó végzett az áldozatokkal, ráadásul az egyik 16 éves tanulóra próbálta terelni a gyanút. Az igazgató-helyettes elvitte magával a biztonsági kamerák felvételeit tároló szervert és állítása szerint a Dunába dobta.

A gyilkosságot az igazgató zsebében lévő diktafon hangfelvételen rögzítette. A biztonsági kamerák videofelvételeit tartalmazó szervert egyelőre nem találták meg a rendőrök. Az a hely, ugyanis, ahol a gazdasági igazgatóhelyettes állítása szerint a Dunába dobta, vastagon be van fagyva, így ott nem kerülhetett a vízbe. A férfi egy másik helyet is mutatott a rendőröknek, de egyelőre ott sem találták meg az adathordozót.

Az iskolában egyébként pénteken sincs tanítás az ügy miatt, ahogy csütörtökön sem volt.

A kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!