Jégkorong Erste Liga – Hazai győzelemmel szépített a döntőben címvédő DVTK

A miskolci Miskolczi Márk (k) valamint a budapesti Bálizs Bence kapus (b) és Dudas Jesse Ray (j) a Jégkorong Erste Liga döntőjének negyedik, DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest mérkőzésén a miskolci jégcsarnokban 2018. március 28-án.
A miskolci Miskolczi Márk (k) valamint a budapesti Bálizs Bence kapus (b) és Dudas Jesse Ray (j) a Jégkorong Erste Liga döntőjének negyedik, DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest mérkőzésén a miskolci jégcsarnokban 2018. március 28-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Budapest/Miskolc – A címvédő DVTK Jegesmedvék szépített a jégkorong Erste Liga döntőjében, miután a finálé negyedik mérkőzésén szerdán saját közönsége előtt egygólos hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a MAC Budapestet.

Eredmény, döntő, 4. mérkőzés:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)
    gólszerzők: Kulmala (31.), Magosi (36.), Galanisz (60.), Sakaris (60.), illetve Klempa (29.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a MAC javára.

Az előző három találkozót a MAC nyerte, így azzal a tudattal utazhatott Miskolcra az együttes, hogy ha diadalmaskodik, megnyeri az Erste Ligát.

Nagy iramban és feszült hangulattal indult a találkozó, amelynek első húsz percében mindkét csapat inkább a védekezésre koncentrált. Így sem a középszakaszgyőztes MAC, sem az alapszakaszt élen záró DVTK nem talált be, bár utóbbi kapuvasig jutott.

A második harmadban aztán “megtört a jég”: előbb a vendégektől Tomas Klempa lopott korongot, s használta ki ziccerét, majd egyenlítettek a hazaiak Rasmus Kulmala révén. Sőt, a kétmeccses eltiltásából visszatért Magosi Bálint emberhátrányban a vezetést is megszerezte a miskolciaknak.

A magas tempójú záró felvonásban őrizte előnyét a címvédő, sőt, az utolsó percben Galanisz Nikandrosz üreskapus góljával, majd Peter Sakaris találatával bebiztosította sikerét.

A MAC a legutóbbi hat egymás elleni összecsapást megnyerte, ezt a szériát zárta le a DVTK. Egyúttal megakadályozta a söprésben a fővárosi együttest, amely szombaton hazai pályán szerezheti meg története első bajnoki címét.

Pénteken játszották:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 4-2

Szombaton játszották:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 5-2

Kedden játszották:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-3

A döntő további programja:

  • szombat, 19.00: MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék
  • április 2., hétfő, 20.00: DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest (ha szükséges)
  • április 5., csütörtök, 20.00: MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék (ha szükséges)

– MTI –