Beatrix férjhez megy

2020.02.08. 11:47

II. Erzsébet újabb unokája köt házasságot

Újabb esküvő lesz a brit királyi családban. Beatrix hercegnő, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokája május 29-én megy férjhez Londonban Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz származású ingatlanmágnáshoz.

(FILES) In this file photo taken on October 19, 2019, Britain's Princess Beatrice and property tycoon Edoardo Mapelli Mozzi arrive to attend the wedding of prince Napoleon and Countess Olympia Arco-Zinneberg at the Saint-Louis-des-Invalides cathedral at the Invalides memorial complex in Paris. - Princess Beatrice, granddaughter of Queen Elizabeth II, will marry Italian businessman Edoardo Mapelli Mozzi on May 29 at Saint James Palace in London, Buckingham Palace announced on February 7, 2020. (Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: FRANCOIS GUILLOT

Az esküvőt a londoni St. James-palota királyi kápolnájában tartják – jelentette be pénteken a Buckingham-palota. A ceremónia után II. Erzsébet uralkodó fogadást ad, ugyanakkor az ünnepség jóval inkább magánjellegű lesz, mint Beatrice húgának, Eugéniának az esküvője volt, amelyet 2018-ban rendeztek a Windsor-kastélyban.

A St. James-palota kápolnájában volt 1840-ben Viktória királynő és Albert herceg esküvője is.

A St. James-palota királyi kápolnája Londonban
Fotó: Jack Taylor / POOL / AFP

Beatrix hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyerekének elsőszülött leánya. Édesanyja Sarah Ferguson, aki elvált András hercegtől. Az olasz nemesi családból származó Mozzi, aki tavaly jegyezte el a hercegnőt, brit állampolgár, és egy korábbi kapcsolatából van egy kétéves kisfia.

Bonyodalmak az örömapa körül

András herceg tavaly jelentette be, hogy visszavonul hivatalos uralkodóházi kötelezettségeitől azután, hogy a figyelem központjába került a szexuális zaklatás miatt elítélt néhai Jeffrey Epsteinnel ápolt barátsága miatt. Egy nő ugyanis azt állítja, hogy Epstein utasítására 17 éves korától többször is szexuális kapcsolatba került a herceggel. Az FBI ki akarja hallgatni a herceget az Epstein ügyében indított újabb nyomozásában, de egy amerikai ügyész a múlt héten arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a herceg nem bizonyult együttműködőnek. András herceg tagadja a vádakat.

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a polgári származású, 33 éves Jack Brooksbankhez, akinek saját borkereskedő cége van. Ugyanakkor ő a George Clooney Oscar-díjas hollywoodi sztár és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Borítókép: Beatrix hercegnő és vőlegénye, Edoardo Mapelli Mozzi olasz ingatlanmágnás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!