Sport - Foci

2008.02.24. 17:23

H. Ferenc is érintett lehet a Csányi-ügyben

<p>A Blikk információi szerint az eddigi három gyanúsított mellett őrizetbe vették H. Ferencet, egy vidéki focicsapat korábbi tulajdonosát. Egyelőre csak annyit tudni, hogy ismerhette a Csányi Sándor zsarolóit.</p>

A magyar FBI immár egy kiterjedt banki csalási sorozatban nyomoz. Vélhetően nem csupán Csányi Sándor OTP-bankvezér zsarolásával próbálkozott az a csoport, amelynek négy tagja van már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) fogdájában. A Blikk úgy tudja, egy meglehetősen kiterjedt, 2002-ben kezdődött banki csalási sorozatban nyomoz a magyar FBI, amelynek csak egyik eleme, mondhatni a jéghegy csúcsa lehetett az ismert bankvezér néhány héttel ezelőtti megzsarolása.

A Blikk úgy tudja ennek részeként került rács mögé H. Ferenc, az ismert üzletember, egy vidéki focicsapat korábbi tulajdonosa. Lehet, hogy Csányi Sándor zsarolásában nem vett részt, ám ismerte a gyanúsítottakat, s más visszaélésekben vélhetően együttműködött velük.

– H. vélhetően tudatában volt annak, hogy nyomában van a rendőrség. Épp egy huzamosabb kórházi kezelésre szeretett volna bejelentkezni, amikor elfogták az NNI nyomozói – erősítette meg egy névtelenséget kérő rendőrtiszt. H. Ferenc egy fővárosi őrző-védő cégnek is a tulajdonosa, számos sportrendezvényt, labdarúgó-mérkőzést biztosított a vállalkozása. Egyebek között a Magyar Labdarúgó Szövetséggel is ő kötött szerződést a nemzeti tizenegy összecsapásainak biztosítására.

– Nem tudunk arról, hogy mi történt a szerződéses partnerünkkel, nem is foglalkozunk ezzel, amíg nem kapunk valamilyen hivatalos tájékoztatást – nyilatkozta a Blikknek Kisteleki István (55), az MLSZ elnöke.

A Blikk munkatársa felkereste a biztonsági cég székhelyét, senkit nem találtunk, az ott lakók szerint két-három hete kiköltöztek az irodáikból.

– A részletekről egyelőre nem beszélhetünk, azonban hamarosan tájékoztatjuk a közvéleményt – mondta a Blikknek szűkszavúan az NNI egyik vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!