Magyarország

2013.01.25. 10:38

Havazás - Viharos szél okoz hóátfúvásokat Vasban

Szombathely, 2013. január 25., péntek (MTI) - Viharos erejű szél fúj, ezért megyeszerte hóátfúvásos szakaszok vannak a vasi utakon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei diszpécsere péntek reggel az MTI-vel.

Szombathely, 2013. január 25., péntek (MTI) - Viharos erejű szél fúj, ezért megyeszerte hóátfúvásos szakaszok vannak a vasi utakon - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei diszpécsere péntek reggel az MTI-vel.Kecskés Péter közölte: a 86-os úton a Zanat és a Vép-Nemesbőd csomópont között két tehergépkocsi keresztbe fordult az úton, ezért az útszakaszt lezárták, és a forgalmat Vép felé terelik.

Az ügyeletes tájékoztatása szerint a megyében mindenütt hóátfúvások vannak, a legrosszabb a helyzet jelenleg Csepreg és Újkér között. Minden út járható, de nehéz közlekedni, bár a közútkezelő folyamatosan dolgozik az utak megtisztításán.

Kecskés Péter szólt arról is, hogy a nap folyamán friss hóra nem számítanak ugyan, de a szél további erősödésére, 80 kilométer/órás óránkénti széllökésekre is számítani lehet. Ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti, ne induljon útnak Vas megyében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!