Jégeső Megyaszón: A heves indulatok után lecsillapodtak a kedélyek

Akt.:
Megyaszó a jégeső után
Megyaszó a jégeső után - © Fotók: Szkrinyár Tibor
Megyaszó – Megyaszón a rendőrség készenlétiseinek is ki kellett vonulniuk a faluba szerdán.

Előbb a helyiek akartak bemenni a polgármesteri hivatalba, s dühösek voltak, mert azt várták, azonnal kapnak fóliát és készpénzt a jégeső okozta károk miatt.

Később lecsillapodtak a kedélyek és így a rendőrök is segítettek a helyieknek a kármentesítő munkában. Ideiglenes szálláshelyet is kialakítottak a fedél nélkül maradtaknak.

img_6479Fotó: Szkrinyár Tibor

Több ingatlant megrongált a jégeső

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása jégesővel érkező heves zivatar Megyaszó település több utcájában adott feladatot a megye hivatásos, illetve önkéntes tűzoltói részére a délután során.

img_6656Fotó: Szkrinyár Tibor

Több ingatlan tetőszerkezetét teljes terjedelmében megrongálta, valamint néhány esetben a födémszerkezetet beszakította a nagy mennyiségben lehulló jég és az esővíz a Petőfi, Nagy, Hankó Zoltán és Gyöngyvirág utcákban. Sötétedésig ötvenhárom gyermek és negyvenhárom felnőtt hagyta el otthonát, mivel az részben vagy teljesen lakhatatlanná vált. Az önkormányzat befogadó helyeket biztosított, de a huszonöt ház lakója rokonoknál töltötte az éjszakát.

img_6589Fotó: Szkrinyár Tibor

Csütörtökön kora reggel tűzoltók, ácsok és önkéntesek érkeztek a településre, akik tovább folytatták a helyreállítási munkálatokat.

img_6752Fotó: Szkrinyár TiborKárokat okozott a vihar Borsodban

Károkat okozott a vihar Borsodban

Villámcsapás miatt nem volt áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen szerda délután, és a megye más részein is károkat okozott a vihar – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Jégesővel tarkított felhőszakadás söpört végig Borsod-Abaúj-Zemplén megyén

Jégesővel tarkított felhőszakadás söpört végig Borsod-Abaúj-Zemplén megyén

„Ilyen durva még sose volt!” – kommentálták a megyaszói jégesőt a vihart levideózók, miközben hangosan kopogva ömlött a dió méretű jég az égből szerda délután.
A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés


hirdet�s