Jégeső Marcaliban, vihar Vas megyében

Jégeső pusztított a Somogy megyei Marcaliban hétfő kora délután. A vihar még most sem múlt el teljesen. A tűzoltókat eddig egy helyre riasztották szivattyúzni. Jégkárokról egyelőre nincs információ. Vihar pusztított a Vas megyei Csákánydoroszlón is.

A kisméretű, alig 10 kilométer átmérőjű vihar leginkább Marcalira koncentrálódott, a szomszédos városok és megyék megúszták a vihart. Sérültekről nem tudni. A tűzoltók este nagyobb vihart várnak a Balaton felől, de várhatóan a tűzijátékokra elmúlik az eső – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Somogy megyei katasztrófavédelem ügyeletese.

Vihar pusztított a Vas megyei Csákánydoroszlón is. Itt szintén csak egy pincét öntött el a víz. A tűzoltók már dolgoznak a helyszínen. Jégkárokról nem tudott a megyei katasztrófavédelem ügyeletese.

Az ország nyugati részén narancssárga, vagyis kettes fokozatú riasztás van érvényben, ennek ellenére csak kisebb záporok vannak. A kettes fokozat maximum 90 km/órás szelet, 100 milliméter esőt és körülbelül 2 centiméter nagyságú jeget jelenthet.Sporthírek