Jegesmedvék vs. MAC: presztízscsata a Népkertben

Ilyen kemény csaták is előfordulhatnak a Jegesmedvék vs. MAC meccsen
Ilyen kemény csaták is előfordulhatnak a Jegesmedvék vs. MAC meccsen - © Fotó ÉM-archív
Miskolc – Kedd este hazai környezetben játszik rangadót a DVTK Jegesmedvék Erste ligás hokicsapata.

Az első fogadja a másodikat: a DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest mérkőzést 18 óra 30 perckor kezdik a miskolci jégcsarnokban. A diósgyőriek – a vesztett egységeket tekintve – 12 ponttal előzik meg a fővárosiakat, ebből a különbségből azonban nem lehet kiindulni, hiszen ebben a műfajban minden meccs „képlékeny”.

Nyerni akarnak

– Nagyon szeretem a rangadókat és ezzel ugyanígy vannak a társaim is – újságolta Hajós Roland, a Macik csatára. – A MAC elleni meccseink különlegesek, ilyenkor mindegy, hogy mennyivel vagyunk előttük, hiszen jól tudjuk, hogy riválisunk nagyon felszívja majd magát. Felkészülésünk menetén nem változtattunk, ugyanúgy hangoltunk, mint a mezőny bármelyik gárdája ellen. Mivel vasárnap értünk haza Romániából, aztán aznap pihentünk, hétfőn pedig a konditeremben és a jégen is dolgoztunk, igyekeztünk minél jobban átmozgatni az izmainkat. Érdekesség, hogy a budapestiek szintén erdélyi túrán vettek részt, így az egymásnak feszülő felek hasonló cipőben járnak.

A támadónak szóba hoztuk az elmúlt egy-két szezon statisztikai mutatóit, amelyek a vendéglátó javára billennek.

– Szeretnénk még jobbá tenni ezeket a számokat, adatokat – emelte hangját Hajós Roland. – Az alapvető elvárás az, hogy nyerjük meg a presztízscsatát. Egymást jól ismerő felekről van szó, ilyenkor pedig nagy része van a pillanatnyi formának. Fontos szerepet játszhatnak a speciális „tételek” – például a helyzetkihasználás vagy az emberelőnyös és -hátrányos formációk –, miként az is, hogy a nehéz pillanatokban melyik együttes lesz nyugodtabb. Az biztos, hogy a mi kezeink és lábaink nem fognak remegni, azt nyújtjuk majd, amit mostanában játszunk, vagyis a gyors hokit.

Hajós Roland, mint ismeretes, sérülése miatt hat hónapot kihagyott és csak a közelmúltban tért vissza társai közé.

– Igyekszem minél többet a meccshez hozzátenni, a csúcsformám eléréséhez azonban még több időre van szükségem – tette hozzá a Jegesmacik sportolója.

Kemény és izgalmas

– Nagyon várom a kedd esti találkozót, a MAC Budapest csapatával ugyanis mindig kemény és izgalmas mérkőzéseket játszunk – vette át a szót Mikael Tisell, a diósgyőriek svéd nemzetiségű vezetőedzője. – A liga egyik legjobb csapatáról van szó, amely jelenleg a tabella második helyén áll, így ezúttal is borítékolt a nagy csata. Mindkét együttes kemény hétvégén van túl, hiszen pénteken és szombaton is játszottunk, ráadásul erdélyi ellenfelekkel, ahová az utazás is rendkívül hosszú. Sajnos a védelmünkből még mindig hiányoznak ketten, Láda és Rusk, kisebb sérülések miatt, de bízom a csapatomban és abban, hogy ez nem jelent majd problémát, így jól fogunk szerepelni.

– Kolodzey Tamás –Az Erste Liga állása

1. DVTK Jegesmedvék 20 17 1 1 1 82- 31 54 pont
2. MAC Budapest 21 15 – – 6 86- 52 45
3. Dunaújvárosi Acélbikák 21 13 – – 8 70- 55 39
4. SC Csíkszereda 23 11 1 1 10 80- 74 36
5. Ferencvárosi Torna Club 21 10 2 – 9 74- 65 34
6. UTE 21 10 2 – 9 62- 60 34
7. ASC Corona Brasov 23 7 1 4 11 58- 65 27
8. Fehérvári Titánok 22 6 1 2 13 59- 86 22
9. EV Vienna Capitals 24 – 1 1 22 38-121 3