Friss hírek

2010.01.21. 15:48

Megújul a fõvárosi Wekerle-telep szíve

<p>Aláírták a fejlesztésre vonatkozó szerzõdéseket csütörtökön, így február elsejétõl indulhat Kispesten a Wekerle-telep központi részének felújítása. A ceremónián jelen volt Bajnai Gordon is, aki beszédében rámutatott: "a válság ellenére sem szabad a napi problémákba süppedni, inkább hosszú távon kell gondolkodni". Éppen ezért tartotta fenn a kormány az összes olyan uniós pénzt, amivel a fejlesztési projekteket támogathatják. A miniszterelnök hozzátette: a Wekerle-telep az ország egyik legrégibb és legismertebb "lakóparkja", amit a zseniális alkotók 100 éven túlra terveztek. Az ilyen magyar hagyományokra támaszkodva érdemes az ország bármely pontján a fejlesztésekbe belefogni - mondta Bajnai Gordon.</p>

A 929 millió forintos fejlesztésnek köszönhetõen, felújítják a 3 hektáros területen fekvõ Kós Károly teret, ahol térfigyelõ kamerákat szerelnek fel, mûfüves és gumi burkolatú sportpályákat alakítanak ki, szökõkutakat, ivókutakat, zenepavilont és nyilvános illemhelyeket alakítanak ki, felújítják az utak, járdák burkolatát és teljeskörûen akadálymentesítik a parkot. Ezek mellett megújul a Wekerlei Gyermekház és a katolikus templom is új homlokzatot kap. A beruházás keretében lecserélik a Gutenberg téri piac elárusító pavilonjait is. A teljes átalakítás költségeinek 77 százalékát, azaz 715 millió forintot az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán nyerte el a városrész.

A miniszterelnök a Kós Károly téren mondott beszéde után újságírói kérdésre válaszolva elmondta: egy hétéves ciklus végén, a nagyjából 17 ezer nyertes pályázatnak köszönhetõen rengeteg fejlesztést fejeznek be a következõ hónapokban. Ezek átadása nem kampányfogás, hanem a jól végzett munka elismerése. Bajnai Gordon hozzátette: nem jár kampányrendezvényekre, "most sem látni a téren egyetlen párt szimpatizánsait" így ez a látogatása sem gondolná, hogy kampányfogás lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!