Friss hírek

2009.10.20. 12:13

Az önkormányzat hitelez a lakóknak, de meleg még nem lesz az érintett lakásokban Székesfehérváron

<p>Megszavazta Székesfehérvár közgyûlése, hogy a szükséges 7.5 millió forintot hitelezi az E.ON felé, hogy az érintett 330 lakásban megkezdõdhessen a fûtés. A szerzõdés részleteit jogi és pénzügyi szakemberek egy-két napon belül dolgozzák ki. A gáz beindításával azonban még mindig nem lesz meleg a lakásokban, mert a karbantartási munkák több napig eltarthatnak.</p>

A zárt ülés után tartott tájékoztatón Warvasovszky Tihamér polgármester elmondta: kifizeti a vállalkozó tartozását a gázszolgáltatónak az önkormányzat, de ezt a lakóknak kell visszafizetni. A szerzõdésben garanciát dolgoznak ki arra, hogy ilyen ne fordulhasson elõ többé.

A lakók bár örülnek a döntésnek, nem ismerik el a 7.5 milliós tartozást a sajátjuknak. Szakértõket fogadnak fel, hogy kiderüljön mennyi pénzzel tartoznak pontosan a vállalkozónak, és ha szükséges perre mennek - tudta meg a Független Hírügynökség Csárádi László, közös képviselõtõl.

A Vásárhelyi lakótelepen már a fûtési szezon kezdete óta hidegek a radiátorok. A lakások nem a városi távhõt kapják, azt eddig egy vállalkozó biztosította. A fõmérõk, és a lakásokban lévõ mérõk között nagy a különbség, ami azt jelenti, hogy a kazánokból a házakig eljutó hõbõl sok szökik el. A vállalkozó szerint ez a költség a lakosokat terheli.

A lakók szerint még a hétvégén sem lesz meleg a lakásokban, mert nemcsak a szerzõdéskötés tart el több napig. Utána még a karbantartást is hátravan, mert ez a nyáron elmaradt. Több helyen, a házakon kívül lévõ hõmérõk szondái is ki vannak tépve a helyükrõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!