Jegesmedvék vs. FTC – A tigris mindig ugyanúgy mar

Akt.:
Jegesmedvék vs. FTC – A tigris mindig ugyanúgy mar
Miskolc – Kedden kezdődik a jégkorong Mol Liga negyeddöntője: a Macik a Ferencvárossal csatáznak.

A miskolci jégcsarnokba telt házat várnak a két csapat közötti első, kedden 18 óra 30 perckor kezdődő „örök rangadóra”. A párharc tétje a legjobb négy közé jutás, és mivel az alapszakaszban a piros-fehérek alaposan felülmúlták a zöld-fehéreket, ezért a négy nyertes mérkőzésig tartó csata favoritja a Jegesmedvék alakulata.

Résen kell lenni

– Egyáltalán nem becsüljük le a Fradit, hiszen az elmúlt hetekben többször is megszorított minket – mondta Douglas Bradley, a Jegesmacik vezetőedzője. – A budapestieknek jók az eredményeik, egységesek, erősségük közé tartozik a kontratámadások vezetése és ezek befejezése. Pompásan korcsolyáznak, gyorsak, pillanatok alatt lecsapnak a hibákra és igazi góllövőkkel rendelkeznek. Egészen biztos, hogy a legjobb arcukat mutatják majd felénk, így nekünk igencsak résen kell majd lennünk. Az FTC elleni felkészülésünk nem különbözött a szezon közbeni munkánktól: az alapszakaszban hozzászoktunk már ahhoz, hogy hat nap alatt négy találkozót kell majd játszanunk. Nem készültünk új dolgokkal, ennek szellemében nem is fogunk elrugaszkodni a talajtól. Kordában fogjuk tartani az érzelmeinket és a sorozat keretében még egy esetleges vereség sem fog minket kizökkenteni, kontrollálni fogjuk a harcot. Frissek leszünk, tudjuk, hogy fejben dőlnek el a dolgok és nekünk ebből a szempontból sem lesz szégyellnivalónk.

A mestertől megkérdeztük, hogy a 4-0-nak vagy a 4-3-nak örülnének jobban – tekintettel a folytatásra jutó több pihenőidőre, esetleg a „leülésgátló” folyamatos játékra – mire Douglas Bradley így felelt:

– Soha nem számolunk, minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni. Szerencsés lenne, ha 4-0-ra diadalmaskodnánk, de más eredménynél is megvannak a technikáink arra, miként kell frissen tartani a fiúkat.

Figyelembe veszik

A Diósgyőrben tartott hétfői sajtótájékoztatón szóba került a válogatottal Dél-Koreát megjárt négy játékosuk, Gőz, Miskolczi, Sági és Vojtkó is.

– Egy hetet voltak távol – folytatta a tréner. – Vasárnap este érkeztek Budapestre, hétfőre pihenőt kaptak, ennek ellenére hárman megjelentek az edzésen, a negyedik játékos családi okok miatt nem jött el közénk. A srácok 18 órát repültek, 8 órás időeltolódást kell átvészelniük, elmondták, hogy korizni akartak, mert mentálisan és fizikálisan is fáradtak. Jó, hogy újra felvették a ritmust, készen a folytatásra, a szempontjukból kifejezetten szerencsés a hazai szereplésünk.

Ami pedig az esélyeket illeti, a szakvezető leszögezte:

– Az amerikai mondás szerint a tigris az idő előrehaladtával sem mar másként. Hatalmas újdonságot aligha lehet kitalálni, felmutatni, így a koncepciónk nem változott, csupán az emberelőnyös játékunkon fogunk picit módosítani, valamint figyelembe fogjuk venni „egyeseknek” a kanadai táblázaton elfoglalt pozícióját.

– Kolodzey Tamás –A negyeddöntős órarend

A DVTK Jegesmedvék órarendje a jégkorong Mol Liga rájátszásának első körében, a Ferencvárosi TC elleni négy győzelemig tartó negyeddöntőben

1. mérkőzés, február 14. (kedd), 18.30: DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC – (Miskolc)
2. mérkőzés, február 16. (csütörtök), 18.00: Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék – (Pesterzsébet)
3. mérkőzés, február 18. (szombat), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC – (Miskolc)
4. mérkőzés, február 20. (hétfő), 18.00: Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék – (Pesterzsébet)
Ha szükséges
5. mérkőzés, február 22. (szerda), 18.30: DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC – (Miskolc)
6. mérkőzés, február 24. (péntek), 18.00: Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék – (Pesterzsébet)
7. mérkőzés, február 26. (vasárnap), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC – (Miskolc)


Mol Liga, alapszakasz: egymás ellen

1. DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után
2. Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék 1-6 (0-1, 1-4, 0-1)
3. DVTK Jegesmedvék – Ferencvárosi TC 7-4 (4-1, 0-2, 3-1)
4. Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék 5-7 (1-4, 3-3, 1-0)
Magyar Kupa, selejtező: egymás ellen
Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után