Jegesmedvék vs. DHK – A csapat megelőzi az egyénit

Szikrázó meccset játszott legutóbb a két csapat
Szikrázó meccset játszott legutóbb a két csapat - © Fotó: ÉM
Miskolc – Vasárnap 19 órától Miskolci Jegesmedvék – Debreceni HK Mol Ligás mérkőzés lesz Miskolcon.

A múlt hétvégi erdélyi túra után két nap pihenőt kaptak a sárga-fekete csapat játékosai, majd szerdától folytatódott a munka. Az elmúlt három találkozón a lehetséges kilenc pontból mindössze kettőt gyűjtöttek be Beczéék, amelyről Majoross Gergely, az együttes vezetőedzője az alábbiakat mondta:

– Azt kell a leggyorsabban elsajátítani, hogy az egyéni érdeket nem lehet a csapatérdek elé helyezni – vágott bele a szakember, aki azonnal meg is magyarázta, hogy mindezt mire érti: – Két fronton láttam erre utaló jeleket… Az egyik a felesleges kiállítások, függetlenül attól, hogy az adott bírói döntés helyes-e vagy sem, amivel egy ember a saját sérelmeit torolja meg, a saját lustaságát kompenzálja. A másik lehet sokaknak furcsa következtetés, de ide sorolom a látványos elemeket, a játék túlszínezését, amely mögött lehet, az a gondolat áll, hogy holnap emiatt majd „rólam beszél a fél világ”… Legtöbbször a szürke, egyszerű megoldások a leghasznosabbak, azok kellenek helyzethez, gólhoz… Ezekben próbálunk javulni, előrébb lépni…

Könnyűeket nem

Az előrelépést a vasárnapi hazai összecsapáson kellene bemutatni, az ellen a Debrecen ellen, amelyet három alkalommal megvertek a miskolciak, viszont a legutóbbi, december 9-i, borsodi csatát 4–2-re elveszítették.

– Azon a találkozón mi uraltuk a játékot, jók voltunk helyzetkialakításban, korongbiztonságban, ám sokszor túlkombináltuk a kapu előtt adódó szituációkat – nyilatkozta erről Majoross Gergely. – A Debrecen kontrákra épített, amiben erősek, amelyhez megvannak azok a hokisaik, Ladányi, Berta, Könczei, Hári, illetve a légiósok, akikkel ezt meg tudják csinálni. Nem szabad nekik könnyű lehetőségeket adni, mert azt könyörtelenül kihasználják. Ez a meccs lesz a karácsonyt megelőző utolsó összecsapásunk, szeretnénk győzelmet tenni szurkolóink fája alá. Szerencsére a keretben nincs hiányzó, így a legjobb összeállításban vehetjük fel a harcot a DHK-val.

Majoross Gergely elárulta azt is, hogy december 22-én, 23-án és 24-én pihenhetnek majd a korongosok, legközelebb december 25-én lesz közös edzés, hiszen 26-án újabb Mol Ligás meccs következik.

ÉM-MITovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek