Jegesmedvék: Három éve nem, de most…

Jegesmedvék: Három éve nem, de most…
Miskolc – Pénteken, szombaton és vasárnap Kontinentális Kupa-találkozókat játszanak a DVTK Jegesmedvék.

Először rendeznek nemzetközi tétmérkőzéseket klubszinten, Miskolcon október 23. és 25. között, a népkerti jégcsarnokban, ahol a DVTK Jegesmedvék együttese a Kontinentális Kupa 2. fordulójában (a B csoportban) a szlovén Acroni Jesenicével, a lett Mogo Rigával, valamint a spanyol CH Jacával küzd meg az egyetlen továbbjutó helyért. Az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón Egri István, a klub irányítója úgy fogalmazott: örültek, amikor a nemzetközi szövetség, az IIHF nyári, budapesti ülésén eldőlt, hogy ennek a négyesnek a házigazdája Miskolc lesz. Kifejezte abbéli reményét, hogy látványos, jó hokit nyújtanak majd a csapatok, a remélhetőleg népes szurkolótábor előtt. „Boldogok vagyunk, hogy kilépünk a nemzetközi porondra, bízunk benne, hogy éveken át itt is fogunk maradni” – mondta Egri István, aki lapunk azon kérdésére, hogy mekkora összegbe kerül ennek a csoportkörnek a lebonyolítása, így felelt: „11–12 millió forintba. Minden költséget a rendező viseli, egy részét majd az IIHF-től megkapjuk, utólag. Előre kell, kellett tehát finanszírozni, de ezzel számoltunk a költségvetés tervezésekor”.

Ég a vágytól

Mayer Péter vezetőedző az alábbiakkal kezdte: „Úgy közelítünk ehhez a hétvégéhez, hogy elsőnek kell lenni, és ebben a hazai pálya sokat segíthet – hangsúlyozta a DVTK Jegesmedvék trénere. – Hogy milyen eredményekkel, milyen leosztás alapján sikerül ez, arra majd a mérkőzések adnak választ. Az energiákat próbáljuk úgy beosztani, hogy mindenki ekkor legyen formában. Minden létező anyagot igyekeztünk beszerezni, a tárház ebben a tekintetben óriási, de nem mindig adja a valós képet. Azt a teljesítményt kell elővennünk, mint amit vasárnap a MAC ellen vagy még attól is jobbat, az biztos, hogy nem lesznek kényelmes, ajándék győzelmek. Hogy a Riga vagy a Jesenice erősebb-e, nem tudom, de tippelni sem szeretnék. A spanyol hokit némileg alacsonyabban jegyzik, de klubcsapatszinten sose tudja az ember ezt belőni, mindenesetre nekünk a saját mentális állapotunkkal és saját játékunkkal kell foglalkoznunk”.

A vasárnapi Mol ligás összecsapást kihagyta az előzőleg Dunaújvárosban agyrázkódást szenvedett csapatkapitány, Hajós Roland, az ő remélt visszatéréséről is kérdeztük a szakvezetőt: „Nem Roli ellen mondom, de Gőz Balázs egész jól helytállt ebben a szerepkörben. A hét végén az ilyenkor szokásos pihenőjét töltötte otthon. A fejét érte az ütés, jó, hogy van pár nap a Kontinentális Kupáig, amennyiben orvosilag lehetséges lesz, akkor ott lesz a keretben, ő ég a vágytól, hogy játszhasson” – nyilatkozta Mayer Péter.

Extra kihívás

A Macik egyszer, 2012 októberében már részt vettek ezen sorozatban, akkor ugyanezen szakaszban, a finnországi Vaa­sában kikaptak mind a házigazdáktól, mind a kazah Bei­barys Atyrautól, mind pedig a lett Liepajas Metalurgstól. Az egyike az akkor szerepelteknek Gőz Balázs volt.

– Sajnos nem sikerült jól az a három mérkőzés, bár a másodikon, a lettek ellen vezetni tudtunk – emlékezett vissza a hátvéd. – Jó iramú meccsek voltak, és biztosan a mostaniak is ilyenek lesznek. Extra kihívás ebben a sorozatban játszani, amennyiben eredményesek akarunk lenni és tovább akarunk lépni, a szándék ez, akkor mind a három meccset hoznunk kell.

Somogyi Balázs már négy alkalommal vett részt Kontinentális Kupa-tornán:

– Pikánsak az ilyen nemzetközi találkozók, a pillanatnyi napi forma nagyban befolyásolja az eredményt – jelentette ki a Jegesmedvék 9-es mezét viselő támadó. – Vasárnap, a MAC ellen egy magas tempójú mérkőzést vívtunk, ami mindenképpen segített bennünket a felkészülésben. Itt mentálisan a legjobb formában, passzban kell lenni, mert ha nem, akkor befejeződik a sorozat. Úgy gondolom, amennyiben azt nyújtjuk, amit a hét végén, akkor nem lehet gond a továbblépés.

– Molnár István –