Jegesmedvék: Eddig hatszor nyertek, jöhet a hetedik és a nyolcadik

Akt.:
A miskolciak kettős győzelemre készülnek a hétvégén
A miskolciak kettős győzelemre készülnek a hétvégén

Miskolc – Szombaton késő délután kezdődik a jégkorong Mol Liga döntője: a végső sikerhez négy győzelem kell majd.

A DVTK Jegesmedvék együttese szombaton 17 órától a jégcsarnokban fogadja a MAC Budapest alakulatát (a sorsolás szerint a csapatok – a második „felvonás” keretében – vasárnap 17 órától ugyancsak Miskolcon mérik össze tudásukat). Az alapszakaszban a macik hatszor verték meg a fővárosiakat, akiket az a Majoross Gergely irányít, akivel tavaly az akkor még sárga-feketék mindent megnyertek.

Kemény lesz

– Komoly és nehéz sorozatra számítunk – közölte péntek délelőtt sajtótájékoztatóján Jason Morgan, a Jegesmedvék kanadai vezetőedzője. – Az egész szezonra jellemző volt az, hogy szinte fej-fej mellett küzdöttünk egymással az alapszakaszban. Jóllehet tudjuk, hogy hatból hatszor vertük meg őket, de a finálé természetesen más sorozat. A MAC hétmérkőzéses széria után jön hozzánk, ezért lehetséges, hogy kifacsart lesz, viszont érzelmes párharcot nyert, magas intenzitáson jutott túl, közben mi pihentünk. A statisztikai mutatóból kiindulva az esélyek a mi oldalunkon vannak: lépésről lépésre akarunk haladni, mindig a soron következő feladatunkra koncentrálunk. Játékrendszerünkön nem változtatunk, tudjuk, hogy mire számíthatunk és azt is, hogy mit várunk. Az magától értetődik, hogy a döntőt meg akarjuk nyerni, védőként más célunk nem lehet. Az figyelmeztető jel, hogy az úgynevezett kanadai táblázaton az első három helyet a fővárosiak tagjai foglalják el és vezérjátékosaik ezt a pozíciójukat nyilván meg akarják őrizni. Az elődöntőbeli összecsapásokat, már ami az összeállításokat érintette, befolyásolták az egészségi állapotok és az eltiltások, most viszont teljes a keretünk és ez sokat jelenthet. A pénteki napot videózással és motivációs „gyakorlatokkal” töltöttük, aztán rövid, de gyors tempójú edzést tartottunk. Úgy érzem, hogy nagy előnyt jelent majd a hazai környezet, és a közönség biztatása. Ezúttal négy sorral vesszük fel a küzdelmet, ráadásul csak kellemes gondjaim vannak, hiszen a hét idegenlégiósunk közül csak hatot nevezhetek a találkozóra, ezért valakit ki kell hagynom a keretből. Hosszú eltiltása után visszatér közénk egyik kulcsemberünk, Jesse Dudas, akinek nagyon fontos, hogy játékban legyen, jól teljesítsen, hiszen ebben az esetben lesz esélye arra, hogy a magyar válogatott tagjaként kijusson az oroszországi vébére.

A sajtótájékoztatón szót kapott Tóth Adrián, a DVTK Jegesmedvék gólerős csatára, aki így beszélt:

Nagyon várja a meccset

– Nagyon várjuk már a finálét. Az elődöntő nekünk négy meccs után ért véget, majd jött a másfél hetes „kényszerpihenő”. Annak tudatában várjuk a fővárosiakat, hogy ők meccsben vannak, mi pedig ugyanezt nem mondhatjuk el. A pályán csak a meccsre és az ellen­félre koncentrálunk, de jó érzés lesz úgy kifutni a jégre, hogy magunk mögött érezzük közönségünk támogatását. Azzal nem foglalkozunk, hogy volt mesterünk, Majoross Gergely dirigálja riválisunkat, nekünk van egyfajta szisztémánk, ezt betartva korongozunk.

ÉM-KT