Friss hírek

2009.06.25. 18:51

TENISZ - Hewitt könnyedén ejtette ki a titkos esélyest

<p>Az ausztrál Lleyton Hewitt könnyedén győzte le három szettben az ötödik helyen kiemelt argentin Juan Martin Del Potrót a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában csütörtökön. A 2004-es wimbledoni bajnok a harmadik körben a Philipp Petzschner - Mischa Zverev német párharc győztesével találkozik majd.</p>

A 28 éves ausztrál most az 56. a világranglistán, mert csípőműtétje miatt több hónapot ki kellett hagynia. Könnyedén intézte el csütörtökön a 20 éves klasszist, aki a szakemberek szerint a torna egyik titkos esélyese volt, különösen Rafael Nadal visszalépése után.

Hewitt annyira örült sikerének, hogy a meccslabda beütése után térdre rogyott, úgy ünnepelt. "Nagyon hosszú ideje nem győztem le Top 5-ös játékost" - mondta a csütörtök délutáni találkozó után.

Hewittnak az első szettben, 3:2-nél sikerült elvennie ellenfele adogatását, aki korábban a Roland Garroson elődöntőig, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon pedig a legjobb nyolcig jutott. A második játszmában 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, majd a 11. játékban az ausztrál ismét elvette Del Potro adogatójátékát, hozta a sajátját, így már 2-0-ra vezetett.

A harmadik szett elején Hewitt azonnal elvette az argentin adogatását, és a 10. játékban a meccsért szerválhatott, ám ekkor Del Potrónak is sikerült elvennie Hewitt adogatását. Ezzel nem sokra ment az argentin, mert az ausztrál azonnal visszavette az adogatását, és végül 6:3, 7:5, 7:5-re nyert.

Wimbledon, férfi egyes, második forduló:
Lleyton Hewitt (ausztrál) - Juan Martin Del Potro (argentín, 5. kiemelt) 6:3, 7:5, 7:5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!