Jegesmedvék: A gólokhoz szerencse is kell

Crawford és Scheidl harca a korongért
Crawford és Scheidl harca a korongért - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Negyvennyolc órán belül második sikerét aratta a DVTK Tipsport-ligás csapata.

Nyolc meccsükből hetet megnyertek a Macik az elmúlt hetekben, a céljuk pedig az volt, hogy karácsonyfájuk alá teszik a nyolcadik sikerüket is.

Jól védekeztek

A 2. percben Miskolczi és Galanisz vezetett lendületes akciót, utóbbi középről középre lőtt, Simbochnak így csemege volt a korongja. Korim visszahúzásért kapott büntetése alatt a piros-fehérek másfél helyzetet hoztak össze, aztán buli bulit követett. A kapuk előtti tömörülésben akadtak el a célzások, majd Milam teremthetett volna ziccert, de Versteeg a játékszer útjába feküdt, így mentett. A fogáskeresést fizikai alapon folytatták a csapatok és egyik fél sem engedett. A sorok koronggal és korong nélkül is gőzerővel korcsolyáztak és pár középtávoli lövés a portások zsákmánya lett. A 14. percben Pance lépéselőnyből szólózhatott volna, de egy lépést tett visszafelé és máris szerelték. A második hazai fór is eltelt, mert a szlovákok jól védekeztek, a miskolciaknak pedig korongfelviteli gondjaik akadtak. Az első szakasz hat–hatos lövési mutatója szerény arány volt.

A második harmad elején a harmadik Jegesmaci-előny ellenére Vay a ketrecéből messzire kilépve ütötte el a korongot Bucek elől, a piros-fehérek érdemi megmozdulást a túloldalon viszont nem produkáltak. Aztán Bortnák közelről a jég alatt gurított, az itthoni őrszem viszont résen állt. A 30. percben az eddig nagyszerűen védő Simboch segítsége kellett a diósgyőri vezető gólhoz. Magosi jobbról, 7 méterről, éles szögből csépelt egy nagyot, a kapus pedig a lábai között ,,benyalta” (1–0). A 33. percben Caládi jobbról fenyegetőzött, aztán csak rászánta magát a célzásra, de a vonalon álló Vay mentett. Nem sokkal később Blackwater korongja jutott túl a hazai 30-ason, aki utána ugrott és a gólvonal előtt tíz centivel tenyerelt. Nyomtak a nyitraiak, egyenlíteni azonban nem tudtak, sőt, Ritó majdnem növelte az előnyt, igaz, Bucek is egalizálhatott volna.

Nem osztott

Az utolsó szakasz Lantosi emberelőnyös táncával kezdődött, és a HK akcióival folytatódott. Az iram mindent vitt, a közönség élvezte is a rohanást. A ritmusváltások és a lefordulások fokozták az élvezhetőséget, a homokóra azonban halkan pergett. Az 52. percben Láda B. lövése megpattant a védőkön és a kissé kinn álló Simboch fölött beesett a hálóba (2–0), az esetet felügyelő Magosinak már nem volt dolga. A végén jött a vendégek kapuslehozatala, de ez már nem osztott. A DVTK sikerének értékét növeli, hogy ismét kapott gól nélkül győzött. A Macik december 26-án, szerdán 17 órától az MsHK Zilina vendégeként Zsolnán játsszák következő mérkőzésüket.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HK Nitra 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Miskolc, 1505 néző. V.: Kalina, Snásel – Smrek, Jobbágy (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay (1) – Crawford, Kiss D., Pance, Vas, Kulmala – Szirányi, T. Slovák (1), Harrison, Loiseau, Magosi 1 – Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Láda B. 1, Ritó, Vojtkó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

HK Nitra: Simboch – Mezei, McCormack, Lantosi, M. Slovák, Blackwater – Rais, Morrison, Scheidl, Kerbashian, Majdan – Pupák, Versteeg, Bucek, Bortnák, Siska – Korim, Hrusik, Caládi, Patoprsty – Foltán (kapus). Vezetőedző: Antonin Stavjana.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Glen Hanlon: – Büszke vagyok a játékosaimra, mert nagyon jól játszottak, felvették a versenyt a kiváló nyitraiakkal. Sokat fejlődött a csapatunk, remélem, ezután is ugyanezt mondhatom el.

Antonin Stavjana: – A hazaiakkal nagyon jó meccset játszottunk. Vay olyan volt mint egy fal a kapu előtt. Az első után a második hazai gól is szerencsés volt, a Miskolc azonban ezen az estén jobb volt, és megérdemelten nyert.Vay kapus (jobbra) hiba nélül őrizte a Macik ketrecét
Miskolc - Hazai „mumusával” itthon meccselt pénteken a DVTK Jegesmedvék hokicsapata, és nyert. A szlovák alapú Tipsport Ligában eddig kétszer találkozott egymással a két magyar gárda és mindkétszer a fővárosiak nyertek, így a diósgyőriek mindenképpen meszelni akartak a statisztikán. Helyzetüket n...

Nagy küzdelmet vívott a két csapat
Miskolc - Harmincnegyedik Tipsport-ligás találkozóját szerda este Szlovákiában vívta a DVTK együttese. A trencsényiekkel eddig kétszer találkoztak a piros-fehérek és mérlegük: egy ide, egy oda, azaz a vereség mellett győzelemmel is büszkélkedhettek ellenük. A nagyszerű formában lévő, hetek óta si...

Loiseau a levegőben is jó játékra képes
Miskolc - A besztercebányaiak voltak a népkertiek vendégei vasárnap a jégkorong Tipsport ligás találkozón. A két korábbi közös összecsapást egyaránt a Banská Bystrica nyerte (október 5-én 2–5 Miskolcon, november 4-én 1–3 Szlovákiában) a DVTK Jegesmedvékkel szemben, a jégkorong TipSport ligában, í...