Jég zúzta szét az autó szélvédőjét Ózd és Sajópüspöki között

Akt.:
Jég zúzta szét az autó szélvédőjét Ózd és Sajópüspöki között
© Fotó: police.hu
Ózd, Sajópüspöki – Egy kanyarodó kamion tetejéről lezuhanó jégdarab törte össze egy autó szélvédőjét és sebesítette meg annak sofőrjét.

A baleset az Ózd és Sajópüspöki közötti útszakaszon történt.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az a sofőr, akire menetközben egy kamionról lezuhanó jégdarab esett. Közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy rásonysápberencsi férfival szemben. A férfi 2018. március 19-én 14 óra 50 perc körül Ózd és Sajópüspöki között haladt a kamionjával, amikor egy kanyarba nem a jármű sajátosságainak megfelelően hajtott, így annak tetejéről leesett egy nagyobb jégdarab. A jég beszakította egy arra haladó személygépkocsi szélvédőjét, az autó sofőrje pedig a fején megsérült.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy vegyék figyelembe a télies időjárási körülményeket. A járműveket elindulás előtt ellenőrizzék, legyenek különös tekintettel a szélvédők megtisztítására, és a járművekre rakódott jégdarabok eltávolítására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –