Jay Leno jövő májusban áll fel a műsorvezetői székből

Jövő év május 29-én vezeti utolsó alkalommal a “The Tonight Show” című éjszakai beszélgetős műsort Jay Leno – közölte hétfőn a programnak otthont adó NBC tévétársaság. Az 58 éves komikust június elsejétől Conan O’Brian váltja a műsorvezetői székben.

Jay Leno 1992-ben vette át az egyik legnépszerűbb éjszakai műsor vezetését Johnny Carsontól. 2009-es távozását már négy évvel ezelőtt bejelentette az NBC, a pontos időpontot azonban mostanáig nem hozták nyilvánosságra. A társaság képviselői azonban a mostani bejelentés kapcsán siettek leszögezni: szeretnék, ha Leno a jövőben is az NBC-nél maradna.

“Tárgyalásokat folytatunk Jay-jel” – fogalmazott Marc Graboff, az NBC társelnöke, hozzátéve: a társaság elégedett a mostani döntéssel, és bíznak benne, hogy a “The Tonight Show” megőrzi a vezető helyét az éjszakai műsorok között. Graboff szerint az NBC tudomásul veszi, ha Leno úgy dönt, hogy elhagyja a csatornát, hiszen ez ellen – mint Graboff fogalmazott – nem sokat tehet a cég.

Jay Leno jövője azonban továbbra is találgatások tárgya: miközben az NBC megtartaná a humoristát, addig több más vezető amerikai tévétársaság is érdeklődik iránta. Legvalószínűbb, hogy Leno az ABC társaságnál köt ki, ha elhagyja mostani csatornáját, de nem kizárt, hogy a Fox-hoz, vagy a Sony Pictures-höz szerződik.

A “The Tonight Show” vezetését az a Conan O’Brian veszi át jövő júniustól, akinek műsora, a “The Late Night Show” eddig közvetlen Leno programja után futott az NBC-n. A 45 éves műsorvezető székét pedig az eddig a szombat esti műsorok házigazdájaként ismert Jimmy Fallon örökli.