Javította a Wikipedát a hercegnő

Javította a Wikipedát a hercegnő
Kozmetikázta a róla szóló Wikipedia bejegyzést Mabel holland hercegnő. Beatrix királynő menye férje segítségével szerkesztette át az adatait – ismerte el a holland királyi család.

Több holland lap is cikket közölt arról, hogy a Beatrix királynő palotájában lévő számítógépről törölték ki a szabadon szerkeszthető Wikipedia bejegyzéséből a hercegnőt rossz fényben mutató információt.

Johan Friso 2003-ban jelentette be, hogy eljegyezte Mabelt, és a holland média azonnal elkezdte feszegetni a nő kapcsolatát a Magas néven is ismert bűnözővel. Mabel először azt állította, hogy alig ismerte, később azonban egyre több dolgot vallott be, ahogy az újságok újabb és újabb dolgokat hoztak nyilvánosságra A kormány csak úgy engedélyezte a házasságot, ha Beatrix királynő fia lemond a trónról, amit meg is tett.
Bruinsam korábban a legnagyobb európai drogcsempész bandát vezette: a szervezet a nyolcvanas évek végén naponta több millió guldent keresett. A Prédikátor néven is ismert férfit egy, a jugoszláv maffiának dolgozó volt holland rendőr lőtte le egy szóváltás után 1991-ben egy amszterdami szálloda előtt.

Miután egy amerikai hacker elkészített egy programot, amivel vissza lehet keresni, hogy honnan milyen módosítások végeztek a bárki által szerkeszthető enciklopédiában egyre több hasonló, szépítő javításról érkeznek hírek. Többek között olyan szervezetek tüntették el az számukra kínos adatokat, mint a CIA, a Vatikán, vagy az ausztrál kormány.