Jávor Benedek nyilvános vitára hívja Rogán Antalt

Budapest, 2012. október 16., kedd (MTI) – Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője nyilvános vitára hívja Rogán Antalt, a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetőjét az ellenzéki párt alternatív költségvetését részletesen megismertetendő.

Ezt az LMP kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta, hivatkozva arra, hogy a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján és napirend előtti felszólalásában egy-egy részletet szövegkörnyezetéből kiragadva élesen bírálta az LMP “Magyarország talpra áll!” című alternatív költségvetési javaslatát.

Rogán Antal talán azért állít valótlanságokat az ökopárt javaslatáról, mert nem olvasta kellő figyelemmel a kiadványt, esetleg azért, mert szándékosan félremagyarázza az abban található elképzeléseket – írták, hozzátéve: az LMP készen áll arra, hogy tisztázza ezeket a kérdéseket és részletesen megismertesse alternatív költségvetési javaslatát.

Rogán Antal hétfőn azt mondta: ha a kormánytöbbség elfogadná például az LMP javaslatát, a családoknak 25, illetve 45 százalékos adóterhet kellene kifizetniük. Hozzátette: szerinte e mögött az áll, hogy a családok adóterhelését emelnék meg azért, hogy a bankokét csökkenthessék. A Fidesznek ezzel szemben az az álláspontja, hogy az államadósság visszafizetését továbbra is a bankadóból és a multinacionális vállalatokat terhelő adókból kell megoldani – jelezte a kormánypárti politikus.

– MTI –