Javítják az utakat, de pénz kellene…

Felsőzsolca, Miskolc – Az elmúlt napokban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. már elkezdte azon kisebb-nagyobb helyreállítási és javítási munkálatokat, amelyeket a rendelkezésükre álló gépparkkal is el tudnak végezni, tudtuk meg a megrongálódott állami tuladonú közutak javítása kapcsán.

Az Észak-magyarországi régióban összesen 62 helyszínen kezdték el a javításokat, megyénkben a 25-ös, 27-es, 3-as és 37-es főutak egyes szakaszain. Ezen kívül Borsodban még az EgerHollóstetőMiskolc, az AbaújszolnokBaktakék, a HidvégardóRakaca, a FelsőzsolcaBekecs, a VilmányVámosújfalu és a NovajidrányVizsoly összekötő utak egyes sérült szakaszain avatkoznak be. A régióban minderre bruttó 175 millió forintot tudnak költségvetésükből fordítani.

A legtöbb esetben áteresz-átépítést, árokásást és tisztítást, padka-, rézsű- és burkolat-helyreállítást, valamint pályaszerkezet-cserét végeznek a következő hetekben. Ugyanakkor – jegyezték meg – nincs pénzük a kár teljeskörű javítására, ezek állami vagy európai uniós támogatást igényelnének. Több útszakasz nagyon megsérült, ezek felújításához elengedhetetlen a körültekintő tervezés. A legtöbb útszakasznál a kivitelezéshez szükséges tervek várhatóan még az idén elkészülnek, de a teljes körű kivitelezési és javítási munkák – a közbeszerzési eljárások után – több helyen csak jövő tavasszal indulhatnak el.


Adtak is, meg nem is

eszak | 2010.09.22 11:00
Alsóvadász – A Belügyminisztériumban érdeklődtünk, mikor bírálják el a pályázatokat, ígérték, kérdéseinkre szerdán adnak választ.

Alig van hír a “vis majorról”

eszak | 2010.09.22 11:00
Miskolc, Felsőzsolca, Edelény, Szikszó – Kiderült, az önkormányzati vagyonban keletkezett kár utáni helyreállítás nem megy könnyen.

Lassan megy az építés

eszak | 2010.09.22 10:20
Miskolc, Budapest, Felsőzsolca – Az árvíz során jelentős kár keletkezett köz- és önkormányzati utakban, közintézményekben is.
hirdetés


hirdet�s