Javítják a kerékpározás feltételeit Ózdon

Akt.:
Fotó: Illusztráció
Fotó: Illusztráció
Ózd – Ebben az esztendőben is csatlakozott Ózd az Európai Mobilitási Hét eseményeihez, méghozzá egész napos, kerékpáros programmal, amelyen nagyon sok felnőtt és iskolás vett részt.

Az eseménynek egyébként a mozgás fontossága mellett egy másik kiemelt aktualitása is volt.

A településen ugyanis elindult a kerékpárút hálózatának kiépítése, a BringázÓzd elnevezésű projekt. Mivel a városban még nincs szervezett kerékpárforgalmi hálózat, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy az egyéb kiemelt beruházások mellett – nagy hangsúlyt fektet a kerékpározás feltételeinek javítására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott konzorcium uniós pályázaton elnyert fejlesztési lehetősége Ózdon 440 millió forintot biztosít arra, hogy megépüljön a tervezett kerékpárút.

Több helyszínen

A kivitelezéssel kapcsolatban Kristonné Sipos Ágnes projektmenedzser elmondta: a munkafolyamat több részből fog állni. Ebből a legfontosabb a Sárli úti és a Piac úti körforgalom. Emellett a Bolyki főút és a gyújtói körforgalom között egy épített kerékpárút létesül, amelynek a másik szakasza a Kőalja út és a Virág út között lesz.

A fejlesztések érintik a Hódos-patakon átívelő hidat is, amelyet kiszélesítenek a gyalogos- és kerékpáros-forgalom számára.

ÉM-ME


A Zsolcai kapuban is felfestették a kerékpáros útvonalat
Miskolc - A kerékpárút kialakításával párhuzamosan megszűnik néhány parkolóhely a Zsolcai kapuban. Bringával jártuk be az elmúlt napokban a Bosch ipartelepet a belvárossal összekötő, még épülő kerékpárút eddig elkészült szakaszait. A bejárás alkalmával nekünk is feltűnt – és közösségi portálokon,...

Folytatódik a Nyíregyháza–Tokaj kerékpárút
Nyíregyháza, Tokaj - A tokaji Erzsébet királyné Tisza-hídon is épül bicikliút, amivel bővül a kerékpárút-hálózat. Járdával és kerékpárúttal bővül a tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd, amely a várhatóan augusztus közepén kezdődő felújításnak köszönhetően teljes körűen megújul. A körforgalom is át...