Játszótérre hajtott Ózdon és még jogosítványa sem volt

Játszótérre hajtott Ózdon és még jogosítványa sem volt
© Fotó: police.hu
Ózd – Több bűncselekményt is elkövetett az a férfi, aki egy játszótéri dombra felhajtott, majd elakadt és elfutott a rendőrök elől Ózdon.

Közúti veszélyeztetés bűntett, járművezetés ittas állapotban, járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 36 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2018. május 5-én 15 óra 30 perc körül behajtott a Nemzetőr úti játszótérre, majd egy emelkedőre akart felhajtani, de elakadt. A közelben járőröző rendőrök elől a férfi megpróbált elfutni, de nem jutott sokáig.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az intézkedés alá vont férfival szemben alkalmazott alkoholszonda és a drogteszt is pozitív értéket mutatott. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a sofőr ezt megelőzően Ózdon, a közlekedési szabályokat többszörösen megszegte, ingázó mozgásával autósokat szorított le az útról közvetlen veszélybe sodorva ezzel őket.

A 36 éves férfi ellen szabálysértési eljárást is indított a hatóság, mert vezetői engedély nélkül vezette járművét és még a biztonsági övet sem használta.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –