Játszósarok a belvárosi önkormányzat épületében

A kisgyerekkel érkezők ügyintézést szeretné segíteni a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat, ezért a hivatal épületében úgynevezett játszósarkot alakítottak ki. A szülők gyermekeiket szakképzett óvónők felügyeletére bízhatják, amíg ők intézik dolgaikat. Az önkormányzat a játszósarkot csütörtökön, Nőnapon nyitja meg, rendhagyó módon így a kedveskedve a nőknek.

Az V. kerületi önkormányzat aulájában alakították ki a 20-25 négyzetméteres játszósarkot. Lényege az, hogy a hivatalba érkező szülők otthagyhatják gyerekeiket, míg az ügyeiket intézik. A kicsikre szakképzett óvónők és dadák vigyáznak, egyszerre 10-15 gyerek biztosan elfér – mondta el a Független Hírügynökségnek Rogán Antal, a kerület polgármestere.
Hozzátette: fel fogják keresni a munkaügyi központokat is, mert később elképzelhető, hogy állást kereső dadákat foglalkoztatnának. Jelenleg a kerület óvodáinak nevelői segítenek.

Rogán Antal elmondta, hogy már januárban megvolt a játszósarok ötlete, de a szükséges engedélyek miatt csak mostanra készült el. Így rendhagyó módon kedveskednek a nőknek a csütörtöki Nőnap alkalmából.

A polgármester közölte, hogy a kialakítása és a működtetése körülbelül kétmillió forintjába kerül az önkormányzatnak. Nyugat-Európában több helyen van már ilyen, de hazánkban még igen ritka. Rogán Antal elmondása szerint örülne, hogyha ezt más önkormányzatok példának tekintenék.