Játszóház a Tündérkertben

Játszóház a Tündérkertben
Május végéig minden héten játszóházat szerveznek a leendő ovisoknak a Tündérkert óvodában. Amikor ott jártunk, a nyílt napra érkezett csöppségek többsége még biztonságosabbnak látta ha Anyuka, vagy Apuka kezét fogja.

Az óvónők kedvessége, biztatása feloldotta a „feszült” hangulatot és ki-ki megtalálta a maga elfoglaltságát egy-egy játékkal, aztán komoly „munkába” kezdtek.

Olyan is akadt a gyerekek között, aki Anyuka biztonságos közelében maradt sokáig, majd, amikor látták, hogy a leendő sorstársak egyre vidámabbak, csatlakoztak hozzájuk. A nap végén aztán a hazamenetel ellen tiltakoztak a gyerekek.

Ács Sándorné az óvoda vezetője elmondta: három éve ezzel a módszerrel próbálják a leendő ovis gyerekeket és a szülőket megismertetni az óvodával, az itt zajló mindennapi élettel.

A három hónapig tartó „kurzuson” kiderül, hogy a gyerekek hogyan viselik el a közösséget, hogyan alkalmazkodnak a társaikhoz és természetesen a óvónénihez. Nem utolsósorban a szülők is képet kapnak az intézményben folyó nevelő munka színvonaláról, a meglévő körülményekről, lehetőségekről.
FA