Játékosan ismerkedtek a vegyiparral a diákok Kazincbarcikán

Sokat tanultak a néhány óra alatt
Sokat tanultak a néhány óra alatt - © Fotók: ÉM
Kazincbarcika – Bemutatók, workshop és színes tájékoztató – egyebek mellett ilyen programokkal várták a BorsodChem Zrt. szakemberei a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóit Kazincbarcikán a Radnóti Művelődési Házban.

A rendezvényt Balla Anita, a BorsodChem Zrt. munkatársa nyitotta meg, majd elkezdődtek a kísérleti, szakmai bemutatók. Az egész napos eseményen meg lehetett tekinteni az aszkorbinsav kimutatásának folyamatát, valamint ki is próbálhatták azt a diákok.

file6z1tr4zsvwocwf3ufgn

Bemutatót tartottak a BorsodChem Zrt. tűzoltó és mentős munkatársai is, melynek során a diákok kipróbálhatták a gyakorlati eszközeiket, sőt magukra is ölthették a hő- és gázvédő ruhákat.

file6z1tr4zstki139e0113m

Mindezek mellett játékos feladatok keretén belül tudhatták meg azt is, hogy hogyan épülnek fel a molekulák, vagy hogy éppen hány szót lehet kirakni a periódusos rendszer elemeinek betűiből. Nem utolsó sorban egy kis karrierasztalt is kialakítottak a fiatalok számára, ahol rövid beszélgetés során betekintést nyertek a munkaerőpiaci lehetőségekbe is.

A rendezvényen közel 120 diák vett részt.

– ÉM –