Játékos tanévnyitó a Kossuth téren

Tanévnyitó Fesztivált szervez a Miniszterelnöki Hivatal szeptember 15-én és 16-án a diákoknak a fővárosi Kossuth téren. A kétnapos rendezvény célja, hogy szórakoztató formában segítse a diákokat “visszarázódni” a tanulásba és felkészülni az előttük álló feladatokra – áll a Kormányszóvivői Iroda csütörtöki közleményében.

A fesztivál hétvégéjén számos interaktív program várja a gyerekeket a Kossuth téren. Két színpadot álltanak fel, az egyiken negyedórás, rendhagyó tanórák lesznek, köztük mesemondó magyaróra és zenés énekóra a kicsiknek, fizika-, kémia- és biológia óra pedig a nagyoknak. A másik színpadon ifjúsági zenekarok és tánccsoportok mutatkoznak be.

Az irodalmi és internet sátorban bemutatókon, író-olvasó találkozókon, játékokon vehetnek majd részt a diákok, a mozi sátorban pedig a kötelező olvasmányok filmes változatait nézhetik meg. A Sportinfo központban gyermek sportegyesületek mutatkoznak be. Itt számos sportágat ki lehet majd próbálni, sőt, aki úgy gondolja, a helyszínen be is léphet az egyesületekbe. Az Egészségházban szülők és gyerekek kapnak információt saját egészségi állapotukról, illetve sportorvosok adnak tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban a Kossuth téri tanévnyitó rendezvényen.