Járműflották is tankolhatnának a BKV-nél

A tervek szerint járműflották üzemeltetői előtt megnyitja öt fővárosi benzinkútját a BKV – mondta a Független Hírügynökségnek Kiricsi Karola a közlekedési vállalat szóvivője. Döntés-előkészítési fázisban van az elképzelés, a BKV menedzsmentje dönt majd róla – azt egyelőre nem tudni mikor.

A BKV Zrt. 50 projektből álló stabilizációs programmal szeretné költségeit csökkenteni és bevételeit növelni. Ennek egyik eleme a közlekedési vállalat belső használatú töltőállomásinak megnyitása – fejtette ki Kiricsi Karola. A terv szerint az óbudai, cinkotai, kelenföldi, dél-pesti, valamint az egyik trolibusz telephelyen nyitnák meg a BKV benzinkútjait – tette hozzá.

A BKV közbeszerzési eljárás során jut egy bizonyos mennyiségű kedvezményes árú üzemanyaghoz, de nem feltétlenül használja fel az egészet. A nem felhasznált, de számukra biztosított üzemanyagot akarják értékesíteni. Az árképzésben arra törekednek, hogy a közlekedési vállalat és a járműflották üzemeltetőinek is megérje – mondta Kiricsi Karola. Hozzátette: a megvalósításnak nincs határideje, mert sok eleme van az előkészítésnek, így például a telephelyek alkalmassá tétele és az ár kidolgozása.

A szóvivő emlékeztetett: az 50 projektből álló stabilizációs programnak van már ismert elleme, például a bliccelés elleni kampány.

Most dolgonak ki egy ajándéktárgy értékesítési tervet. A BKV múzeumaiban, ügyfélszolgálatain és webshopban árulnának a közlekedési vállalattal kapcsolatos maketteket, bögréket és képeslapokat – mondta Kiricsi Karola.