Járdán kérik az MVK bérletet, jegyet?

Járdán kérik az MVK bérletet, jegyet?
Miskolc – A rendőr szaladt a buszról leszálló levélírónk után, kérdezve: miért nem mutatta meg jegyét, vagy bérletét. Van ehhez az MVK-nak joga?

“Azt hiszem augusztus 28-án reggel történt az eset, leszálltam a 32-es buszról a tapolcai elágazás buszmegállóban. A megálló területe tele volt fehér inges URAKKAL, jelzem hogy a megálló volt tele és nem a busz. Keresztül furakodtam a lent birka módon álldogáló és beszélgető urakon mikor a hátam mögül szólongatást hallottam. Mivel a szembejövő gyalogosok mind engem néztek megfordultam. Mit gondolnak mit látok? Azt hogy fut utánam EGY RENDŐR, utólag kiderült azért kerget a szerencsétlen mert állítólag nem mutattam meg a bérletemet.

Na de ne menjünk ennyire előre. Mikor odaért hozzám kérdezte hogy miért nem mutattam meg a bérletem vagy a jegyemet. Emberek, azt sem tudtam hogy miről beszél!!! Kérdeztem hogy kinek? Mire ő rámutatott a buszmegállóban beszélgető jegyellenőrökre. Mondtam neki hogy tőlem senki nem kérte, sem a buszon sem a járdán. Hozzátettem,hogy a járdán amúgy sincs joga senkinek tőlem a bérletemet kérni. Rendőrünk ezen felbuzdúlva elkérte a személyi igazolványomat és rendőri intézkedés alá vont a semmiért, és közölte velem, hogy olvassam el az utazási feltételeket. Eközben a megállóban ácsorgó ELLENŐRURAK, akik tőlünk10-15 méterre lehettek azon kacarásztak hogy milyen jól megszívattak. Itt jegyezném meg, hogy a számomra megalázó esemény alatt egyetlen inteligens személy az intézkedő rendőr volt, noha ő sem tudta, hogy amit csinál azt miért csinálja. Azóta elolvastam az utazási feltételeket, de nyomát sem találtam benne hogy a járdán, buszmegálóban, vagy akárhol ami nem minősül menetrendszerint közlekedő gépjárműnek bárkinek is meg kellene mutatnom a bérletemet.

Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe az MVK Zrt. honlapjának azt a részét, ahol azt taglalják, hogy mennyi energiát fordítanak a jegyellenőrzés színvonalának emelésére…”

A levelet eljuttattuk az érintettekhez, hogy kommentálják a történteket.

Kapcsolódó cikkek:

“Botrányos ellenőrzés” az MVK buszon

Mint ha két különböző történetről olvasnánk. Az egyiket olvasónk írta le nekünk, egy szeme előtt zajlott (fogalmazása szerint) botrányos MVK-jegyellenőrzésről, a másik az MVK-é, arról ahogy szerintük történt az ellenőrzés.

Vezetés közben mobilozott az MVK sofőrje
A miskolci villamoson utazó egyik olvasónk arra lett figyelmes, hogy pont egy veszélyesebb szakaszon fogott mobilozásba a villamos vezetője. A történteket fotóval illusztrálva jutatta el hozzánk. Mi pedig az MVK-nak…

Olvasói levél: “Kedves szolgáltatás az MVK Zrt részéről”
Az én történetem a miskolci tömegközlekedési vállalat (MVK Zrt.) „ intelligens, utas barát dolgozóival történt „kis incidensről számol be – írja olvasónk.

“Elszakadt a cérna” – Utas kontra MVK Miskolcon
Az MVK szerint a panaszos levélíró akkor érvényesítette a jegyét, mikor meglátta az ellenőröket, akik így a jegyét nem tudták elfogani.