Janus Pannonius CD és honlap

A Reneszánsz Évhez kapcsolódva hazai verséneklők és régi zenészek, így Huzella Péter, a Kaláka, Kátai Zoltán, Kobzos Kiss Tamás, a Misztrál, a Musica Historica, a Sebő együttes, a Szélkiáltó, Tolcsvay Béla és a Vagantes együttes – közös JANUS PANNONIUS albumot készített. A kiadvány lemezbemutató koncertjét december 9-én tartják a Pécsi Székesegyházban. A CD mellett Janus Pannonius honlap is készül, amelynek első változatát a lemezbemutató napjától érhetik el az érdeklődők – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sudár Annamária, az album irodalmi szerkesztője.

Húsz zenei feldolgozás mutatja be a XV. századi reneszánsz alkotó művészetét. A változatos zenei anyagban a reneszánsz muzsika mellett, a magyar néphagyományból táplálkozó dallamkincs és a világzenei hangzás is fellelhető. A lemezen közreműködött Kónya István lantművész és Gulyás Csilla hárfaművész. A lemez főszerkesztője Török Máté, a Misztrál együttes muzsikusa, irodalmi szerkesztője Sudár Annamária előadóművész.

A Janus Pannonius lemezbemutató koncertjét december 9-én este hét órakor tartják a Pécsi Székesegyházban.

A CD mellett honlap is készül Janus Pannonius emlékére (www.januspannonius.hu). A honlap első változatát a lemezbemutató napjától érhetik el az érdeklődők A Janus Pannonius honlap oldalain olvashatók lesznek a CD-n szereplő versek latin és magyar szövegei, valamint a dalokba is belehallgathatnak az érdeklődők. A későbbiekben a szolgáltatás többek között kiegészül Janus Pannonius latin nyelvű verseivel, valamint két korai Janus-kiadás digitalizált változatával is.

A CD megjelenését és a honlap létrejöttét a Balassi Bálint Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár támogatja.