Januártól indul a cselgáncs a Vasasban

Budapest – Januárban huszadik sportágként a cselgáncs is csatlakozik a Vasas Sport Clubhoz.

Az angyalföldi klub keddi tájékoztatása szerint az Újbuda Sportegyesülettel lép partnerségre, amelyet a korábbi háromszoros magyar bajnok Bere Tamás irányít, a szakmai munkáért pedig az Európa-bajnok Hadfi Dániel felel.

Tóth László, a magyar szövetség (MJSZ) elnöke örömét fejezte ki, hogy egy patinás egyesület csatlakozik a magyar dzsúdó egyre népesebb családjához.

“Bízom abban, hogy az együttműködés eredményeképpen Bere Tamás és Hadfi Dániel eddigi munkája beérik, és a kimagasló utánpótlás-eredmények mellett a Vasas nyújtotta háttérrel az élsportban is maradandót nyújtanak a dzsudokák” – hangsúlyozta az MJSZ vezetője.

Markovits László klubelnök kifejtette, a széles bázisra épülő utánpótlásmunkához a Vasas a létesítményfejlesztéseken, a versenysporton és a klub nevének presztízsén keresztül tud biztos hátteret és további lendületet adni.

“Meggyőződésem, hogy sikeres műhelyt fogunk közösen működtetni, és akár már a tokiói olimpián szurkolhatunk a Vasas dzsúdósainak” – tette hozzá.

Bere Tamás úgy fogalmazott, egyesületük eddigi tizenegy évének legnagyobb előrelépését jelenti, hogy csatlakoznak a Vasas családhoz.

“Ezzel az együttműködéssel megteremtjük a lehetőséget jelenlegi és leendő tanítványaink számára az élsport magasabb színvonalú űzésére is, hiszen korosztálytól függetlenül, budapesti és vidéki dzsúdósok is lehetőséget kaphatnak az élversenyzésre” – jelentette ki.

– MTI –