Januártól az Extraligában folytatja a Vegyész

Az Extraligában folytatják a barcikaiak
Az Extraligában folytatják a barcikaiak - © Fotó: ÉM-Archívum
Kazincbarcika – Bár az idén már nem lesz meccsük, csak péntektől mennek szabadságra a röpisek.

Az élvonalbeli férfi röplabda bajnokságban a múlt héten csütörtökön játszották az utolsó meccset az alapszakaszban. Ezen a Vegyész RC Kazincbarcika csapata, idegenben győzte le 3:0-ra a székesfehérvári MÁV Előre együttesét. Ezzel egyedüliként maradtak száz százalékosak a sárga-kékek, a mezőny szétválását megelőzően. Ugyanis ebben az évadban, a női élvonal tavalyi lebonyolításához hasonlóan a csapatok egyik fele az élvonalban fejezi be az évadot, a másik része pedig a má­sodosztályban. Köszönhetően annak, hogy a 2018/19-es évadban az NB I-ben rajthoz állt 12 csapat közül 6, – az évad első felében, a két csoportra osztott mezőnyben az első három helyen végzett együttes – januártól az Extraligában folytatja a küzdelmeket, míg a további 6 gárda az NB I. Ligában harcol a helyezésekért.

Tíz fordulóban

Az Extraligában a Vegyészen kívül, az A-csoportból két fővárosi csapat, a Pénzügyőr SE és a MAFC-BME lett tagja az elit mezőnynek, a B-csoportból pedig a Fino Kaposvár SE, a Kecskeméti RC, és a Debreceni EAC. A hat gárda január 19-től tíz fordulóban lép pályára (mindenki játszik egyet-egyet otthon és idegenben, minden csapat ellen), a kazincbarcikai együttes a B-csoport harmadikja, a Debreceni EAC vendégeként kezd majd.

Négy nappal később pedig, január 23-án, a Közép-Európa Kupában meccselnek majd a barcikaiak a szlovén Kamnik otthonában. Vagyis a tegnapelőtt lejátszott, az év utolsó mérkőzését követően 38 nappal később lesz ismét jelenésük a nemzetközi porondon.

Szünet: csak később

Annak ellenére, hogy csak több mint egy hónap múlva kell a következő tétmeccsét játszania a VRCK-nak, még nem mentek el szabadságra a játékosok.

– Péntekig többnyire kondi edzéseken vesznek részt a játékosok, persze lesznek labdás foglalkozások is, de csak kis csoportban, ugyanis keddtől hat játékosunk, Németh Sz., Szabó D., Juhász P., Blázsovics, Gebhardt Á. és Dudás T. a válogatottal készül – mondta Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere. – Csapatunk a karácsonyi, újévi szünet után január 2-án folytatja a munkát.

ÉM-BCS


A férfi Közép-Európa Kupa állása

1. ACH Volley Ljubljana (szlovén) 5 3 – 1 1 – – 14:5 12

2. SK Posojilnica AICH/DOB (osztrák) 6 2 1 1 – 1 1 13:9 11

3. Calcit Volley Kamnik (szlovén) 5 1 1 1 – – 2 9:9 8

4. Vegyész RC Kazincbarcika 6 – 2 – 1 2 1 10:14 7

5. Mladost Zagreb (horvát) 5 1 1 – – 2 1 8:10 6

6. Union Raiffeisen Waldviertel (osztrák) 5 – 1 – 1 1 2 6:13 4