Januárra elnapolták Balla Irma, anyja meggyilkolásával vádolt fiának tárgyalását

Január 25-ére napolta el a Debreceni Ítélőtábla Balla Irma fiának tárgyalását, akit anyja megölésével vádol a bíróság. S. Sándor ügyvédje, Magyar György ugyanis a csütörtöki tárgyaláson indítványt tett, miszerint kéri a 2007-ben meggyilkolt Balla Irma mobiltelefonjának részletes cellainformációit. A bíróság 20 perc tanácskozás után úgy döntött, 2011. január 25-ére elnapolja a tárgyalást, akkor hírközlési, informatikai szakértőket és tanúkat hallgat meg. Elutasított ugyanakkor a tanács az ügyvéd védence szabadlábra helyezésére tett indítványát.

Magyar György a Független Hírügynökségnek elmondta: helyesli a bíróságnak a tárgyalás elnapolásáról hozott döntését. Továbbra is az a védelem álláspontja, hogy nem a fia ölte meg az anyját.

Mint ismeretes, Balla Irma volt önkormányzati képviselőt 2007. április 6-án gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel. A bűncsekeménnyel 32 éves fiát, S. Sándort vádolják, őt idén májusban elsőfokon már bűnösnek találta a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel ekövetett emberölésben, amiért nem jogerősen 12 év fegyházbünztetésre ítélték, és elrendelték ismételt előzetes letartóztatását. A férfi azt megelzően egy évig szabadlábon véddekezhetett.