Januárban nőtt a munkanélküliek száma Németországban

Nürnberg, 2012. január 31., kedd (MTI) – Januárban emelkedett a munkanélküliek száma Németországban – közölte kedden a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit.

 

Januárban a decemberihez képest 302 ezerrel 3,082 millióra emelkedett a munkanélküliek száma Németországban. Az előző évihez képest 264 ezerrel kevesebb munkanélkülit tartottak nyilván 2012 januárjában.

A munkanélküliségi ráta januárban az előző havihoz képest 0,7 százalékponttal 7,3 százalékra emelkedett.

Decemberben 2,780 millió volt a regisztrált munkanélküliek száma, ami ugyan az egy hónappal korábbihoz képest 67 ezres növekedés, de az emelkedés csupán a szezonális hatás következménye, mértéke pedig elmarad a decemberben szokásostól. Az egy évvel korábbihoz képest 231 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma a 82 milliós országban. A munkanélküliségi ráta 6,6 százalékra csökkent decemberben az egy évvel korábbi 7,1 százalékról.

A munkaügyi hivatal által közölt adatok szerint történelmi mélypontra süllyedt a német munkanélküliség 2011-ben, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.