Janiczak: a kormányhivatal három helyen kifogásolja az ózdi lakásrendeletet

Akt.:
Janiczak Dávid, Ózd polgármestere
Janiczak Dávid, Ózd polgármestere - © Fotó: ÉM-archív/Marosréti Ervin
Budapest, 2015. július 14., kedd (MTI) – Ózd jobbikos polgármestere szerint a borsodi kormányhivatal mindössze három paragrafust kifogásol a város új, összesen 57 paragrafusból álló lakásrendeletéből. Janiczak Dávid erről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t, a szóban forgó paragrafusokat ugyanakkor nem nevezte meg.

Az MTI megkereste a megyei kormányhivatalt, amely azonban nem kívánt reagálni a polgármester által elmondottakra.

Janiczak Dávid közlése szerint a kormányhivatal mindössze egyetlen paragrafus módosítását nevezte szükségesnek, további két paragrafus két-két bekezdését pedig hatályon kívül helyezné. A polgármester megjegyezte: az önkormányzat szakmai egyeztetés után dönti el, vitatni kívánja-e a kormányhivatal kifogásait.

Májusban a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) törvényességi felülvizsgálatot kért az ózdi lakásrendelet több pontjával kapcsolatban a megyei kormányhivataltól. A jogvédők szerint törvénysértő és alkotmányellenes az a rendelkezést, amely szerint nem kaphat szociális bérlakást a Borsod megyei városban az, aki büntetett előéletű.

A NEKI szerint a szociális rászorultság nem függhet össze azzal, ha valakit bármilyen bűncselekmény elkövetése miatt korábban elítéltek. A család egyik tagja esetleges büntetett előéletének nem lehet a következménye az, hogy az egész család kiszoruljon ebből az ellátási formából – fogalmazták meg álláspontjukat a jogvédők.

– MTI –


Kapcsolódó cikkek:

PM: a kormányhivatal szerint is törvénysértő az ózdi lakásrendelet

Ózd, 2015. július 9., csütörtök (MTI) – A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) szerint törvénysértő a Jobbik vezette ózdi önkormányzat lakásrendelete, ezt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal is elismerte – közölte a párt csütörtökön az MTI-vel. tovább »

Törvényességi felülvizsgálatot kért a NEKI az ózdi lakásrendelet miatt

Budapest, 2015. május 21., csütörtök (MTI) – Törvényességi felülvizsgálatot kért a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) az ózdi lakásrendelet több pontjával kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól. tovább »

PM: Ózdon kiszorítják az önkormányzati lakások szegény bérlőit

Budapest, 2015. május 19., kedd (MTI) – A Párbeszéd Magyarországért szerint Ózdon “egy botrányos lakásrendelettel” kiszorítják a városból a szegényeket. tovább »

Szigorúbb lakásrendeletet alkottak Ózdon

Ózd – Elkezdődtek a kilakoltatások az ózdi önkormányzati lakásokból, a kintlévőség megközelíti a 64 millió forintot. tovább »