BOON - PR cikk

2019.05.24. 16:03

Milyen típusú horgászbotok közül választhatunk?

Horgászni horgászbot nélkül olyan lenne, mint autót vezetni autó nélkül. Teljességgel elképzelhetetlen. A horgászbot ugyanis úgy működik, mintha a karunkat hosszabbítanánk meg. A segítségével megnövekedik a felszerelésünk hatótávolsága, vagyis sokkal messzebbre tudjuk eljuttatni a csalinkat az előttünk elterülő vízfelületen.

Mindez rendben van, de milyen horgászbotot válasszunk? Milyenek léteznek egyáltalán? Az optimális választás mindig függ a meghorgászni kívánt vízfelület jellegétől, az elérni kívánt távolságtól, az alkalmazni kívánt módszertől, és a megfogni kívánt halak méretétől is.

Rövid cikkünkben abba kívánunk betekintést nyújtani a damil.hu segítségével, hogy milyen típusú horgászbotok állnak a horgászok rendelkezésére.

Az úszós horgászok kedvencei

Az úszós horgászmódszer leginkább rövidebb távolság, maximum harminc vagy negyven méter meghorgászása esetén jelenthet ideális választást. A módszer legnagyobb előnye az érzékenységében rejlik. Ha úszóval szeretnénk horgászni, akkor többféle horgászbotot is választhatunk.

Spiccbotokkal célba vehetjük a kisebb keszegeket vagy kárászokat, méghozzá egy maximum tíz méteres távon. Az egyik legősibb és legegyszerűbb horgászmódszer ez, ami kimondottan ajánlott gyerekek vagy kezdő horgászok számára.

Bolognai vagy match horgászbotokkal már egész bátran megcélozhatjuk a nagyobb testű halakat is. Ezek a botok, habár vékonyabb testtel rendelkeznek, a kiváló alapanyagoknak és gyártási technológiának köszönhetően alkalmasak közepes méretű pontyok vagy amurok megfogására is.

A fenekező horgászok kedvencei

A finomszerelékes technika elkötelezett hívei ki nem tennék a lábukat a vízpartra feeder horgászbot nélkül. Ezek a rezgőspicces botok akár száz méteres távolságból is képesek finoman jelezni a kapást.

Az igazi nagyágyúkra, a kapitális pontyokra legnagyobb eséllyel bojlis botokkal horgászhatunk. A masszív kialakítás és a minőségi anyagok miatt ezek a pálcák több tíz kilogrammos terhelésnél is könnyedén állják a sarat.

Pergető botok a ragadozók szerelmeseinek

A pergető horgászmódszer talán mind közül az egyik legromantikusabb. Amikor valaki ezt alkalmazza, akkor egész álló nap vallatja a vizet, különféle műcsalikkal ingerelve kapásra a ragadozó halakat.

Egy jó pergető bot egyszerre könnyű, és bírja is a strapát. A súlya azért fontos, hogy az egész napos dobálások miatt ne terhelje le túlságosan a horgász karját. A bot hossza gyakran rövidebb a megszokottnál, hogy elősegítse a hatékony manőverezést a különféle belógó ágak és bokrok között is.

Pergető botok között is kaphatók könnyebb pálcák olyan kisebb testű halakra, mint a sügér vagy kősüllő. A csukára, süllőre vagy harcsára pályázó horgászok pedig gyakran nyúlnak egy erősebb, masszívabb bothoz.

(hirdetés)

Címkék#alh_boon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!