Jamie Oliver rajzfilm figurává vált

Jamie Oliver
Jamie Oliver
Már rajzfilmen is főz Jamie Oliver: a brit sztárszakács sorozattal népszerűsíti az egészséges táplálkozást.

Az 52 részes Little J (kb. A kis Jamie) a 7-11 éves korosztálynak készül. Oliver figurája 10 éves és híres szakács akar lenni. A 11 perces epizódokban számos bizarr karakter, például egy depressziós szalonna és egy őrült tudós, Egg Benedict társaságában kutatja a konyhaművészet titkait a spirituális-kulináris guru, Nonna vezetésével. “Mulattatva akarom átadni a tudást a kölyköknek” – mondta Jamie Oliver.

A sorozat gyártója a Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény című alkotással tavaly a legjobb animációs játékfilmért járó Oscar-díjat begyűjtő bristoli Aardman Animations.

A sorozat ötlete Olivertől származik. “Nagyon örültünk, amikor előállt a tervvel, és hamar megállapodtunk, hogy a komédia műfaját választjuk. Így lehet talán a legkönnyebben kialakítani a gyerekekben a pozitív viszonyulást az egészséges ételekhez és reméljük, hogy a végén már a kelbimbót és a brokkolit sem fogják utálni” – mondta Miles Bullough, az Aardman Animations fejlesztési igazgatója a BBC honlapján megjelent beszámoló szerint.

A témáról részletesebben a Híradó online oldalin olvashat.

Kapcsolódó anyagok:

  • Jamie Oliver az egészséges kajáért
  • Gyerekbuli a Buckingham palotában
  • Túl drága Jamie Oliver