Sport

2012.09.11. 09:26

Fél tucat gólt jegyzett a tiszakeszi csatár

Molnár Krisztián hatszor talált a kapuba a Tiszakeszi – Mezőcsát megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzésen.

Molnár Krisztián hatszor talált a kapuba a Tiszakeszi – Mezőcsát megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzésen.A Közép csoport keretében, az elmúlt hét végén rendezett helyi rangadón a tiszakesziek támadója maradandót alkotott.

– A mérkőzés pikantériáját az adta, hogy a két települést mindössze néhány kilométer választja el egymástól – kezdte Molnár Krisztián. – Ezen a meccsen nekem minden összejött. Olyan labdákat kap- tam a társaimtól, amelyeket kis túlzással mondva, csak be kellett gurítanom a kapuba. Kiemelem Bubenko Andrást, aki két úgymond forintos átadással is megkínált, s az ezekből szerzett góljaim „fele” így őt illeti meg.

Egyéni rekord

Molnár Krisztián ezután arról beszélt, hogy hat találata közül kettőt jobb lábbal, kettőt ballal szerzett, kettőt pedig fejjel juttatott a csátiak hálójába.

– Fejesgóljaim öt méterről születtek – folytatta a fél tucat gólt jegyzett támadó. – A „maradék” négy közül egyet a 16-oson kívülről értem el, hármat pedig azon belülről jegyeztem. Örömöm azért is volt határtalan, mert hatig még soha nem jutottam el pályafutásom során. Eddig három volt az egyéni csúcsom, most ez a hat valószínűleg megdönthetetlen egyéni rekordom lesz.

Tiszakesziben a játékosok szinte baráti kapcsolatban állnak egymással, ezért a lefújás után természetes volt, hogy Molnár Krisztiánnak valamennyi társa megszorította a kezét.

– Mindenki gratulált, aki csak élt és mozgott a pályán és környékén – folytatta nevetve a támadó. – Az túlzás, hogy percekig éltettek, de amikor a 75. percben lecserélt Molnár János edző, akkor a mintegy kétszázötven néző is megtap- solta teljesítményemet.

Kérdésre válaszolta az ünnepelt csatár elmondta, hogy 33 évesen már nem bírja végig a 90 perceket, cseréjét ez indokolta.


[poll id="184"]


Csak a meccsekre jár

– Edzésekre sajnos már nem tudok jáni – folytatta Molnár Krisztián, majd hozzátette: – Kizárólag a mérkőzéseken találkozom csapattagjaimmal, ez pedig talán emeli produkcióm értékét. Miskolcon élek és ároktői származású lévén már csak a hét végeken látogatok haza. Mezőcsáton nőttem fel, de immáron tiszakesziben focizom öt éve. Nekem az a Dél-borsodi „háromszög” jelenti szűkebb pátriámat, ott érzem igazán otthon magam. Kesziben egyébként rendezettek a körülmények – köszönet érte Borza Gyula elnöknek és Molnár János edzőnek –, továbbá pályánk talaja is kiváló.

A tiszakesziek „csodabogara” Miskolcon dolgozik, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetésvégrehajtási Intézetben keresi kenyerét.

– Előre nem tervezek semmit, ameddig úgy érzem, hogy tudok segíteni a tiszakeszieknek és a focit össze tudom hangolni a munkámmal, addig sportolok a saját magam és csapatom örömére – zárta gondolatait a hatgólos játékos, aki végül leszögezte: – Ez lehet egy, de akár több év is.

ÉM-KT


Borsod-Abaúj-Zemplén – A megyei I. és II. osztály és a megyénket érintő NB-s bajnokságok táblázatai.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!