Jakab Péter a Jobbik polgármesterjelöltje

Miskolc – Jakab Péter jelenlegi önkormányzati képviselőt kérte fel a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjének Vona Gábor pártelnök. A politikust a párt helyi alapszervezete ellenszavazat nélkül támogatta a szombaton megtartott polgármester-jelölő taggyűlésen.


Az eseményt követő sajtótájékoztatón Jakab Péter megtiszteltetésnek nevezte, hogy mind a pártvezetés, mind a miskolci tagság bizalmat szavazott neki. Hangsúlyozta: véleményük szerint mára Miskolcon a Jobbik lett a legerősebb ellenzéki erő, a Fidesz váltópártja, és ez a miskolci jobbikosok összehangolt csapatmunkájának a sikere. Mint fogalmazott, szerintük a Jobbik készen áll a városvezetésre, a rend, a megélhetés és az elszámoltatás programjának a megvalósítására.

Beszélt terveikről is, eszerint rendet szeretnének tenni Miskolcon, ennek részeként pedig ingyen számolnák fel a gettókat. Hangsúlyozta: a sikeres munkahelyteremtés érdekében le fogják rakni a forrásteremtő városgazdálkodás alapjait, melynek részeként értékteremtő munkahelyeket fognak generálni. Mindemellett kiemelten fontosnak nevezte az átláthatóság biztosítását: jelezte: a Jobbik minden esetben vizsgálatot kezdeményezne, ahol fennáll a gyanúja a közpénzek nem megfelelő felhasználásának.

A Fidesz és a KDNP is külön-külön bejelentette, hogy a jelenlegi polgármester, dr. Kriza Ákos polgármester-jelöltségét támogatják, mindkét párt egyhangúlag támogatta taggyűlésükön a jelölést. A Fidesz esetén a végleges döntést a Fidesz országos választmánya hozza meg.

Az MSZP-től úgy tudjuk, hogy a demokratikus ellenzékkel közös jelöltje lesz, akinek személyéről később döntenek.

ÉM