Jabil és Infogroup: együtt messzebbre juthatnak…

Akt.:
Jabil és Infogroup: együtt messzebbre juthatnak…
© Fotó: Ádám János
Tiszaújváros – Önerőből épül logisztikai központ a Jabil számára a Tiszaújvárosi Ipari Parkban.

„Ha gyorsan akarsz haladni, akkor menj egyedül, ha messzire akarsz jutni, akkor menj együtt másokkal” – idézte a mondást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter annak kapcsán, hogy a Tiszaújvárosi Ipari Parkban elhelyezték annak a logisztikai központnak az alapkövét, amely a Jabil Circuit Magyarország Kft. és az Infogroup Ingatlanfejlesztő Cégcsoport együttműködése révén jön létre mintegy 3,5 milliárd forintos beruházás keretében, előbbi cég beruházásában, utóbbi cég használatára. A beruházáshoz semmiféle állami támogatást nem vettek igénybe.

A kedvező üzleti környezet kialakításán fáradozik a kormány.” Varga Mihály

Példás együttműködés

Varga Mihály példaértékűnek nevezte a két cég hosszútávú fejlődést szilárdan megalapozó együttműködését. A gazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány eleve arra törekszik, hogy a piacon jól teljesítő, innovatív és fejlődésre kész vállalatok számára kedvező üzleti környezetet teremtsen.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

„A befektetői bizalom erősödése megmutatkozik a beszállítói együttműködések alakulásában, a szakképzés fejlődéséért végzett közös munkában és a vállalatok jövőre vonatkozó terveiben is” – hangsúlyozta a tárcavezető.
Emlékeztetett arra is, hogy a kedvező gazdasági folyamatoknak és a kormány intézkedéseinek köszönhetően az utóbbi időben jelentősen nőtt a magyar ipar teljesítménye, és a járműipar mellett már más iparágak is jól teljesítenek.

Magyar szereplőkkel

Megtudhattuk, hogy a Jabil ezzel a beruházással egy helyre koncentrálhatja logisztikai tevékenységeit, ami reményeik szerint hozzájárul a cég nagyobb versenyképességéhez, és ezáltal újabb üzletekhez juthat a tiszaújvárosi üzem. Az Infogroup cégcsoport számára pedig fontos, hogy teljes egészében magyar családi középvállalkozásként alkothatnak egy multinacionális cég számára úgy, hogy magyar a kivitelező és magyar a beruházást finanszírozó bank is.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Hatékony szolgáltatás

A Jabil célja, hogy a jövőben disztribúciós központ szerepét is ellássa az elektronikai gyártási tevékenysége mellett. Az új szolgáltatási kör lehetővé tenné, hogy az általuk gyártott termékek alapanyagai mellett partnereik gyártási folyamataihoz szükséges egyéb alapanyagokat és félkész termékeket is tároljanak és igényeik szerint kiszállítsák európai gyáraikba a megfelelő időben és mennyiségben. Mindemellett az új létesítmény megépítése a teljes ellátási lánc működési hatékonyságát fogja növeli.

Szaniszló Bálint


Tiszaújváros - Varga Mihály tette le a Jabil számára épülő logisztikai központ alapkövét. Logisztikai központot épít a Tiszaújvárosi Ipari Parkban az Infogroup Ingatlanfejlesztő Cégcsoport. A csaknem 17 ezer négyzetméter alapterületű bázist az amerikai tulajdonú, elektrotechnikai termékeket gyárt...