Újabb véres összecsapások Mexikóban

Rendőri egyenruhába öltözött fegyveresek nyitottak tüzet péntek éjjel egy mexikói bárban az északi Chihuahua államban – közölték a mexikói hatóságok. A támadásnak 11 áldozata volt.

A rendőrség közlése szerint Chihuahua városában egy rendőri egyenruhát és maszkot viselő fegyveres csoport tört be a Rio Rosas bárba, ahol válogatás nélkül lövöldözni kezdtek. A támadásban tizenegy ember életét vesztette, és négyen súlyos sérüléseket szenvedtek – közölte a város rendőrsége.

Az államban ezzel egy időben számos további fegyveres összetűzésre került sor. A hatóságok szerint ezekben legkevesebb 24 ember, köztük négy rendőr vesztette életét. Egy szemét-lerakóhelyen pedig a rendőrség emberei megtalálták a Michoacan News című lap főszerkesztőjének, Miguel Angel Villa Gomeznek a holttestét is.

Év eleje óta legkevesebb 3500 ember életét követelték Mexikóban a jellemzően kábítószer-ügyletekkel összefüggésben álló fegyveres összetűzések. 2000 óta pedig legalább 25 újságírót gyilkoltak meg és további nyolc zsurnalisztát még mindig eltűntként tartanak nyilván az országban, amely az emberi jogi csoportok szerint az egyik legveszélyesebb hely a világban a média munkatársai számára.