Újabb útfelújítások kezdődnek

Zuglóban is megkezdődnek szerdán az útfelújítások: a Csertő utca újul meg a Fogarasi út és a Füredi utca között. Több mint 800 méteren, és 5600-nál is több négyzetméteren cserélik az aszfaltot és végzik a munkákat. A beruházás 41 millió forintból valósul meg – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Csütörtökön a XVII. kerületben folytatódnak a munkák, ott a XVII. utca újul meg a Ferihegyi út és a Liszt Ferenc utca között. A csaknem fél kilométer hosszú szakasz felújítása 18 millió forintba kerül.

Mindkét helyszínen először csak a szegélyköveket bontják le, ehhez helyenként sávszűkület is társul. A burkolatot várhatóan a jövő héten kezdik felmarni, majd átépítik a két útszakaszra eső négy buszmegállót és április elejére új aszfaltszőnyeg kerül az utakra. A munkák ideje alatt csak 30 kilométer/órás sebességgel lehet majd az érintett szakaszokon közlekedni.

Ezzel a két helyszínnel együtt már összesen 5 helyen tartanak az útfelújítási munkálatok a fővárosban. Már dolgoznak a XX. kerületi Topánka utcában és a XXIII. kerületben a Grassalkovich út – Ócsai út – Haraszti út északi és déli csomópontjánál.
Ezek a felújítások az idei év első ütemtervében szerepelnek, amelyben 38 útszakaszt tesznek rendbe, a munkák 16 kerületet érintenek. Még hátravan a II. kerületi Hűvösvölgyi út, a III. kerületi Vörösvári út, a IX. kerületi Gyáli út, a X. kerületi Bihari út és a XI. kerületi Nagyszőlős út egy-egy része és a csepeli átjáró.

Ebben az évben 156 kilométer út felújítását tervezték a fővárosban, de ennek körülbelül csak a kétharmadát, úgy 100 kilométernyit tudnak rendbe tenni, mert a kormány 5 milliárd forinttal kevesebb támogatást ad a vártnál.Sporthírek