Újabb útfelújítások Budapesten

Három helyszínen folytatódik hétfőn a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programja. A ferencvárosi Mester utca, a sashalmi Baross Gábor utca és a józsefvárosi Népszínház utca egy-egy szakaszának átépítése csak egy-két hétig tart. Keddtől a józsefvárosi Kiss József utca kap új burkolatot – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. A Krisztina körút egy szakaszán pedig a budai főgyűjtőcsatorna miatt lesz lezárás.

A IX. kerületi Mester utca Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca közötti szakaszának felújítása a régi útburkolat marásával kezdődik. Ezután átépítik a szegélyeket, majd új aszfaltréteget kap az utca. A felújítás alatt útszűkületre, illetve szakaszos félpályás lezárásra kell számítani, amelyet jelzőőrök irányítanak. Az útszakaszt várhatóan augusztus 7-én adják át, addig 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lesz érvényben.

Ugyancsak hétfőn kezdődik a XVI. kerületi Baross Gábor utca felújítása a Margit utca és a Veres Péter út között. Ide is új aszfaltburkolatot és szegélyeket építenek. Az útszakaszon lévő buszmegállót is újjáépítik. A várhatóan szombatig tartó munkálatok alatt útszűkületre, illetve szakaszos félpályás lezárásra kell számítani, amelyet jelzőőrök irányítanak. Ideiglenesen 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép életbe ezen az útszakaszon.

A VIII. kerületi Népszínház utcát a Teleki tér és a Fiumei út között újítják fel. A munkákat két ütemben végzik; az ott haladó villamospálya két oldalán – felváltva. Felszedik a kockaköveket, majd az útalapot teljesen újjáépítik, végül aszfaltoznak. A felújítás alatt a kétirányú forgalmat végig fenntartják, időnként az egyik irányú forgalom a villamossíneken haladhat. A munkaterületen 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép ideiglenesen életbe. A forgalomba helyezés várható időpontja: augusztus 9.

Kedden kezdődik a szintén VIII. kerületi Kiss József utca felújítása a Rákóczi út és a Népszínház utca között. Ide új aszfaltburkolatot és szegélyeket építenek. Az útszakaszon lévő buszmegállót is újjáépítik. A Kiss József utca egyirányú forgalmát fenntartják. Útszűkületre illetve szakaszos félpályás lezárásra kell számítani, amelyet jelzőőrök irányítanak. 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép ideiglenesen életbe, várhatóan augusztus 8-ig.

A budai főgyűjtő építése miatt is lesz útlezárás hétfőtől. Október végéig a Krisztina körút egy 300 méteres szakasza is zárva lesz a Dózsa György tér és a Szarvas tér között. A járműveket Attila út felé terelik majd, a villamosforgalom viszont zavartalan marad.

A Fővárosi Önkormányzat 2005-ben indított útfelújítási programjában az elmúlt 3 évben megújult 400 kilométernyi út, amely a fővárosi kezelésű utak 40 százaléka. A következő 3 évben a Fővárosi Önkormányzat további 300 kilométer fő-, és közösségi közlekedés által igénybevett útszakaszt újít fel – zárul a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.