Újabb települést vontak karantén alá Romániában

Teljes vesztegzárat rendeltek el egy újabb román településen csütörtök este: Maliuc községet helyezték karantén alá, mert nemrég több elhullott hattyút találtak a környékén.

Ceamurlia de Jos településen érvényben marad a vesztegzár, amit még hétfőn rendeltek el. Ott találták ugyanis múlt pénteken annak a három kacsának a tetemét, amelyek madárinfluenzában pusztultak el. Az állatokból vett mintákat még mindig vizsgálják brit szakemberek. Pontos eredmény a vírustörzs tekintetében néhány nap múlva várható.

Maliuc és Ceamurlia de Jos Tulcea megyei települések a Duna-deltában, mindkét községet elzárták a külvilág elől: se ki, se be nem mehetnek az emberek a településekről, és minden baromfit megsemmisítenek a hatóságok.

A két község 10 kilométeres körzetében is biztonsági intézkedések vannak érvényben: ezen a környéken 7 település van, de ezekben nem korlátozták az emberek mozgását, csak az állatokat figyelik a hatóságok – mondta a Független Hírügynökségnek Hodicska Tibor, bukaresti magyar főkonzul.