Újabb tárgyalását mondta le az amerikai külügyminiszter

Lemondta jövő heti moszkvai tárgyalását az amerikai külügyminiszter, aki könyökműtétje után még mindig lábadozik. Hillary Clinton közölte orosz kollégájával, hogy mivel még mindig terápiára jár, nem kíséri el Barack Obama elnököt hivatalos oroszországi útjára – értesült az AFP washingtoni külügyminisztériumi forrásokból.

Barack Obama és felesége, Michelle Obama hétfőn érkezik Moszkvába, Dmitrij Medvegyev orosz elnök meghívására. Az amerikai elnök az orosz fővárosban tárgyalást folytat majd a miniszterelnökkel, Vlagyimir Putyinnal is. Az útra William Burns, az amerikai külügyminiszter-helyettes kíséri el Obamát, aki már a múlt heti olaszországi G8-as csúcstalálkozón is helyettesítette Hillary Clintont.

Az amerikai külügyminiszter június 17-én törte el a könyökét, amin nem sokkal később műtétet hajtottak végre. Hillary Clinton ezután több programját lemondta, minisztériumi források szerint a terápiájára való hivatkozással. Clinton állítólag telefonon mondta el Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek is, hogy egészségi állapota miatt nem utazhat.

A washingtoni külügyi szóvivő egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mikor térhet vissza irodájába Clinton, aki jelenleg otthonából dolgozik. Ian Kelly ugyanakkor kijelentette: a miniszternek várhatóan nem lesz szüksége újabb műtétre, és a tervek szerint a következő hetekben Indiába és Délkelet-Ázsiába utazik.Sporthírek