Újabb tagot nevezett meg a Jobbik az árnyékkormányából

Gyenes Gézát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) korábbi fõtitkára a Jobbik árnyékkormányának egészségügyi miniszter-jelöltje – jelentette be Vona Gábor pártelnök pénteken Budapesten. A párt folyamatosan mutatja be tervezett kabinetjének tagjait: eddig Gyenesen kívül Põsze Lajost nevezték meg, mint kancelláriaminiszert a Jobbik választási gyõzelme esetén.

Gyenes Géza – aki egyébként Budapest XIV. kerületében a párt egyéni országgyûlési képviselõ-jelöltje is – ismertette a Jobbik egészségügyi programját is. Eszerint emberközpontú egészségügyet hoznának létre, amelynek hatásár megállna a népesség fogyása és nõne a születéskor várható életkor is. Ehhez a párt két részre bontaná az ágazat költségvetését: a mûködési költségeket az átalakított és a politikusoktól független társadalombiztosítási alapból, a fejlesztési költségeket pedig egy központosított Nemzeti Egészségügyi Fejlesztési Alapból finanszíroznák. Ez utóbbit a parlament felügyelné..

Emellett a Jobbik kormányra kerülése esetén felelõsségre vonná a jelenlegi politikai vezetõket az egészségügyben kialakult helyzet miatt, munkajogilag rendezné az ügyelet kérdését, eredeti jogkörébe emelné vissza a szakmai kamarákat és a mentõszolgálatot (visszaadná a betegszállítást is), valamint erõsítené az egészségügyi pálya vonzerejét.Sporthírek